Inscriere 2022 - Ivașcu Andreea Daria


Nume și prenume: 
Ivașcu Andreea Daria
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10
Despre tine: 
Mă numesc Ivaşcu Andreea Daria, am 18 ani şi sunt elevă a Colegiului Naţional “Dinicu Golescu”. Sunt o persoană perseverentă, sociabilă, dornică să înveţe cât mai multe lucruri noi. Îmi place să călătoresc şi să descopăr obiceiuri şi tradiţii ale oamenilor din acele locuri, fiind interesată de felul lor de a trăi şi de a privi viaţa. De asemenea, de curând am reuşit să ies din zona mea de confort, cât şi să aflu mai multe despre mine şi despre ceea ce mă pasionează, fiind mai deschisă faţă de oportunităţile pe care le am.
Hobbiuri: 
Timpul liber încerc să mi-l petrec făcând ceea ce-mi place, alături de familie şi prieteni. Astfel că citesc, ascult muzică şi fac drumeţii. De asemenea, vreau să capturez cât mai multe momente unice alături de aceştia, pentru a păstra vii sentimentele pe care le aveam în acele clipe, cât şi amintirile.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt mândră să fiu elevă a colegiului! În acești ani am reușit să cunosc profesori care m-au îndrumat către perfomanță, care mi-au insuflat dorința de a învăța, să leg prietenii de durată, să particip la activități de voluntariat, la olimpiade și concursuri unde am obținut rezultate deosebite, am putut interacționa cu persoane cu hobbiuri asemănătoare și în multe alte activități care m-au ajutat să mă dezvolt personal. Cu certitudine, după ce voi absolvi, voi privi în urmă cu mândrie și bucurie că am fost elevă a acestui colegiu și îmi voi aminti cu drag de timpul petrecut aici!
Fapte și comportamente remarcabile: 
Încă de la vârste fragede am fost încurajată să particip la cât mai multe activități extrașcolare. Primele competiții la care am participat au fost de creație plastică, creație literară, matematică, urmând ca în gimnaziu să particip la olimpiade la diferite materii, obținând rezultate foarte bune și ajungând până la etapele județene. Odată cu începerea liceului, am continuat să mă implic în cât mai multe proiecte și competiții, însă din cauza condițiilor pandemice, acestea au fost mai rare. Am fost membru al echipei care a obţinut premiul II la Concursul județean "Bunele maniere, adolescenții și pregătirea lor pentru viață". De asemenea, după o perioadă de probă de patru luni, am devenit membru oficial al Clubului LEO Leolution Câmpulung. În cadrul acestei organizații, am participat la multe activități de voluntariat, precum campanii de donație pentru copiii din medii defavorizate, crosuri caritabile (RUN4Change), renovări ale centrelor de ajutorare și mi-am adus contribuția la realizarea unui record mondial (proiectul "Note Us Down"), reuşind să adun 150 de ore în serviciu. În cadrul colegiului am devenit membru al echipei de robotică FTC WATT'S UP, în departamentul de Proiectare, unde am concurat în Competiția First Tech Challenge, ajungând la Etapa Naţională şi câştigând titlul de Campioni Naţionali. În plus, am participat și în proiectele Erasmus+ si AIESEC.
Olimpiade școlare: 
În acești ani de studiu am participat la multiple competiții școlare, precum olimpiade de limba și literatura română, matematică, limba engleză, limba franceză și informatică, unde am ajuns la etapele județene obținând rezultate foarte bune. Am fost îndrumată de profesori deosebiți care m-au ajutat să ajung la aceste performanțe. De asemenea, am participat la Concursul interjudețean de matematică "Gheorghe Cenușe", obținând mențiune, la Concursul județean "Micul informatician", unde am obținut premiile III și II, la Concursul județean de informatică "Dan Barbilian", unde am obținut premiul III, dar și la Concursul "Profu' de Mate". În plus, am dobândit rezultate deosebite ca rezolvitor la "Gazeta Matematică". Anul trecut am participat si la Concursul de Matematică în limba franceză "Mathématiques sans frontières".
Competiții sportive: 
-
Manifestări literar artistice: 
Cum am prezentat anterior, încă din clasele primare am participat la concursuri de creații literare, atât în limba română, cât și în limba franceză, pasiune continuată și în gimnaziu. Am obținut premii la numeroase concursuri județene și interjudețene, cu compoziții mai ales în limba franceză: Concursul Național de poezie "Poezia copilăriei europene" (secțiunea în limba franceză). Am mai participat şi la Concursul Național de literatură/creație "Pe urmele Moromeților". De asemenea, anul trecut am făcut parte din proiectul "Scrisoarea lui Neacșu", în cadrul căruia am comunicat prin scrisori cu elevii Colegiului Național "Andrei Șaguna" din Brașov, iar anul acesta am participat la concursul “Poveşti de iarnă”, unde am realizat o poveste în limba franceză, obţinând menţiune.
Proiecte de cercetare: 
Anul trecut am participat în cadrul proiectului de cercetare Erasmus+, având ca scop realizarea de legături interculturale între țări europene, precum: România, Turcia, Lituania, Croația, Macedonia. Din nefericire, din cauza condițiilor pandemice, am putut comunica doar prin intermediul platformelor de socializare. Anul acesta am făcut parte din echipa colegiului care a participat la mobilitatea din Lebork, Polonia, din cadrul proiectului Erasmus+, “Discover The Real Life”. Îndrumaţi de cadrele didactice ale colegiului am descoperit beneficiile muncii în echipă şi am realizat prezentări despre dependenţa de tehnologie, dar şi despre tradiţiile locale. Pe parcursul derulării acestei mobilităţi, am legat prietenii cu elevii din ţările participante (Turcia, Lituania, Letonia, Polonia) şi am învăţat lucruri noi despre tradiţiile şi obiceiurile lor. Acest proiect s-a continuat şi în România, unde am avut prilejul să fim gazde pentru elevii din ţările enumerate mai sus şi am desfăşurat numeroase activităţi în aer liber.
Situația materială: 
Dispun de o situație materială bună.
Premiul special: 
Mereu am fost fascinată de călătorii, de ideea de a vizita un loc departe de casa ta, de a fi nevoit să te adaptezi unor condiţii de viaţă diferite, de a descoperi oameni şi locuri noi, fiind obligat să ieşi din propria ta zonă de confort. Atunci când ajungi într-un loc diferit, chiar dacă eşti singur sau împreună cu cineva apropiat, lumea din jurul tău reuşeşte să te captiveze, să te prindă în micile ei activităţi zilnice. Atunci când spui “călătorie”, te gândeşti la câteva zile departe de casă, o mică fugă de problemele cotidiene, o pauză de la lucru, însă nu trebuie să fie doar atât. Spre exemplu, pentru mine, plecarea de acasă într-un loc diferit, nou, chiar şi pentru câteva zile reprezintă un mic procent de împlinire al unui vis pe care l-am avut încă de când eram mică şi îmi petreceam zilele uitându-mă la filme adolescentine, care se petreceau în ţări unde eu puteam ajunge atunci doar cu ajutorul imaginaţiei. Ei bine, atunci când m-am înscris în proiectul Erasmus+ de anul acesta, am încercat să nu îmi creez atât de multe aşteptări, ca în cazul în care nu reuşeam să fiu selectată pentru a merge în Polonia, să nu fiu dezamăgită. Îmi amintesc cu exactitate starea mea de şoc atunci când a fost anunţată echipa care urma să participe în acea mobilitate, parcă aşteptând să apară cineva şi să îmi spună că este o greşeală şi că nu eu trebuia să merg acolo. Din acel moment şi până în clipa în care ne-am urcat în avion, pot spune că timpul a trecut extrem de greu, iar săptămâna petrecută în micul orăşel din Polonia a trecut cu atât mai repede. Deşi nu am stat multe zile, tot am reuşit să văd o mică parte din viaţa lor, trăind şi locuind alături de o familie polonă. Pot spune că aştept cu nerăbdare următoarea oportunitate de a vizita un loc nou, nu neapărat pentru mine de acum, cât pentru mine din copilărie, care visam la toate aceste călătorii şi experienţe.