Inscriere 2022 - Radu Rebecca


Nume și prenume: 
Radu Rebecca
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
9.94
Media generală: 
9.97
Despre tine: 
Numele meu este Rebecca Radu, am 16 ani, locuiesc în Câmpulung, sunt elevă în cadrul Colegiului Național ,, Dinicu Golescu" și îmi place să ii fac pe ceilalți să zâmbească. Sunt o persoană introvertită, cu o atenție pentru detaliu si cu o minte care întotdeauna își pune întrebări despre "secretele" lumii înconjurătoare. Încă de mică am fost pasionată de cunoaștere, căutând informație in orice. Astfel, am ajuns sa apreciez aceasta călătorie numită viață, cu toate defectele si calitățile sale. Am învățat că lucrurile mici sunt mai prețioase decât cele mari, și că evoluția spre a deveni o persoană demnă în societate constă în pași mici care creează un tot desăvârșit. Sunt o persoana optimistă , care vede frumosul si binele in orice lucru si persoană , învățând să privesc cadourile si experiențele vieții în  profunzime, dincolo de "coperta" lor. Îmi place să îmi depășesc limitele, fiind mereu deschisă la noi experiențe, care mă pot ajuta să evoluez. Am o pasiune pentru  dreptate si adevăr , învățând încă de mică ca societatea este nedreapta cu multi si dreaptă decat cu cei câțiva favoriți ai săi . Acest lucru ma face să îmi mențin mereu pozitivitatea, zâmbetul si ambiția în fața obstacolelor vieții, încercând sa ajut zilnic, la rândul meu, în transformarea acestei lumi și a oamenilor săi într-un loc mai bun, deoarece cred ca bunătatea si armonia sunt cheia unui viitor distins.
Hobbiuri: 
O pasiune, așa-zisă, ,,hobby" este necesară  în viața fiecăruia dintre noi, deoarece ne oferă fericirea de care, poate, unii nici nu știau că au nevoie. Iubesc natura si călătoriile, ele învățându-ma sa fiu deschisă diversității și frumusetii creației lui Dumnezeu. Îmi plac plimbările lungi prin natură, ajutându-mă să îmi găsesc liniștea în dinamismul continuu al vieții. De asemenea, îmi place să citesc, în special literatură clasică și romane științifice. Consider că o carte este cel mai bun medicament al creierului, fiind o bijuterie dintr-o comoara nesfârșită de informație. În timpul liber vizionez  filme, analizand psihologia personajelor si documentare istorice, fiind pasionata in special de misterele Egiptului Antic. Totodată îmi place să meditez și sa îmi transpun gândurile si ideile pe foaie, unul dintre visurile mele fiind sa public o carte. Un citat recent personal ar fi,, Viața poate fi un vis/Lucrurile bune te pot duce in paradis/În timp ce o simplă undă de negativitate te cufundă în abis." Îmi place să ajut oamenii atât fizic, cât și ca un bun suport emoțional , fiind pasionată de medicină si învățând cat mai multe despre măsuri de prim ajutor, proceduri si descoperiri medicale, dorindu-mi sa profesez in viitor in acest domeniu.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Pot spune cu mândrie că sunt elevă a acestui liceu încă din clasa a-5-a. La început, am pășit sfioasă pe holurile mari ale colegiului, fascinată de frumusețea lui, părându-mi-se la momentul acela un mic "Hogwarts" . Încă de acum 6 ani sunt mulțumită de alegerea făcută, oferindu-mi  amintiri frumoase, încărcate de o educație valoroasă cu informații predate calm, logic și răbdător de către domnii profesori, care au fost întotdeauna deschiși si dornici să mă ajute sa îmi clarific nelămuririle atunci când materia părea prea copleșitoare. Sunt bucuroasă ca fac parte dintr-o instituție în a căror bănci pășesc și eu, asemenea atâtor generații de oameni realizați, care au urmat facultati de prestigiu și care au participat la olimpiade naționale și internaționale. De asemenea, acest colegiu mi-a oferit oportunitatea de a învăța materii noi care nu se învățau în alte institutii școlare din oraș (informatica in gimnaziu) și să particip la numeroase activități alături de oameni minunați.(de ex. reorganizarea clubului de film,, Cineclub CNDG").
Fapte și comportamente remarcabile: 
Anul acesta am participat la concursul internațional ,,Technovation Romania-Adfaber", în cadrul căruia am realizat, alături de alte 3 colege aplicația ,, Dayo". Ideea a pornit de la rezultatele unui chestionar conceput de noi, adresat elevilor școlii, de peste 100 de răspunsuri, cu scopul de a evalua numărul persoanelor care sufera de probleme emotionale și care au nevoie de ajutor. Deoarece majoritatea răspunsurilor au înclinat din păcate spre un numar mare de adolescenți care prezintă simptome ale bolilor acestui secol, deseori neglijate: depresie, anxietate, tulburari de alimentatie, atacuri de panica; am decis să-i ajutăm , prin a le pune un zâmbet pe față prin această aplicație, menită să ridice starea de spirit a utilizatorului prin motive si activități cu scopul de a aprecia mai mult viața, un chatbot informativ cu rol de suport emoțional și un exercițiu de respirație . Visul meu de a transforma lumea intr-un loc mai bun nu s-a oprit aici, ideea aplicației noastre fiind apreciată de compania Adobe, care ne-a fost sponsor si ne-a oferit mentori specializați , ajutându-ne sa ne transpunem ideile în realitate. De asemenea, anul trecut, am participat la reorganizarea clubului de film ,,Cineclub CNDG", menit să adune adolescentii din oraș împreună pentru a viziona filme în amfiteatrul colegiului nostru.
Olimpiade școlare: 
Încă din clasele primare am participat la numeroase olimpiade si concursuri școlare de matematica, română, informatica, engleza si chimie la care am obținut nu numai premii, cât și experiență. În gimnaziu am participat la concursurile județene de chimie,, Raluca Ripan", la care am obținut mențiune și ,, Silviu Stociulescu", la care am obținut premiul II,dar și la fazele locale ale olimpiadelor de romana si matematica. La liceu, în ciuda situației grele din cauza pandemiei, am participat anul trecut la etapa județeană a olimpiadei de informatica, desfășurată online, la concursul de matematica în limba franceza,, Mathematiques sans Frontieres", dar și în proiectul Erasmus+ desfășurat online,, The Unifying Power of Arts", în care am învățat multe despre cultura țărilor partenere:Croația , Lituania, Turcia si Macedonia, având ocazia să socializez cu mulți oameni. Anul acesta, am participat la faza județeană a olimpiadei de limba engleză și la concursul internațional de aplicații mobile ,,Technovation Romania-Adfaber". De asemenea, pasiunea mea pentru lectura s-a reflectat prin participarea la Festivalul Național ,, CDIdei in Cărți ", la care am obtinut locul I la etapa județeană . Am luat parte, de asemenea, și la proiectul international,, Fridges for future", care are ca scop reciclarea si transformarea mediului într-un loc mai sustenabil.
Competiții sportive: 
Încă din copilărie am practicat diverse sporturi precum: gimnastica, tenisul, înotul, alergatul, ajungând să am cunoștințe variate despre activitatea fizică , pe care o consider esențială în viata de zi cu zi. Însă, nu am participat la nicio competiție sportiva până acum, luând sportul mai mult ca pe un hobby, focusându-mă mai mult pe educatia mea academică.
Manifestări literar artistice: 
În scoala primară am participat la concursuri de creații literare și desen la care am obținut premii. Pe vreme ce am crescut, mi-am expus creativitatea mai mult la scoala și in privat, printre prieteni si familie. Anul acesta am obținut premiul I la etapa județeană a Festivalului National,, CDIdei in carti".
Proiecte de cercetare: 
Anul trecut am participat la proiectul online Erasmus+, ,,The Unifying Power of Arts", în cadrul căruia am realizat, alaturi de alți membri, proiecte despre artiști renumiți din România , pe care ulterior le-am prezentat, învățând de asemenea multe lucruri despre cultura celorlalte tari partenere:Croatia, Lituania, Turcia, Macedonia.
Situația materială: 
Am o situație materială modestă, fiind crescută de bunica mea.
Premiul special: 
În ziua de astăzi mulți oameni sunt ghidați predominant de valori materiale în defavoarea sentimentelor și pasiunilor. Suntem învățați încă de mici să intrăm în acest ciclu vicios de a munci și de a fi plătiți, în copilărie cu notele școlare, ca mai târziu să intram într-un job normal, aspirând la un salariu cât mai mare. Astfel, mulți se pierd printre nevoia de a câștiga cât mai mult, cu gândul ca asta le va aduce fericirea. Am vazut mulți oameni frustrați care au ales facultăți si joburi care le ofera un salariu mare, renunțând atât de usor la pasiunile lor, uitând de faptul că un job bine platit, dar care nu îți place te poate face sa te simti,, mizerabil". Am realizat ușurința cu care oamenii renunță la ceea ce le place pentru niște valori trecătoare, dar și faptul că aceste valori orbesc unele persoane atât de mult, încât acestea nici nu își oferă libertatea de a explora ceea ce le place, cu atât mai mult de a-și descoperi pasiunile. Am văzut persoane mult prea obosite din cauza ocupatiei lor, care nu realizau că, în ciuda volumului puțin marit de munca, cauza oboselii lor era de fapt faptul ca faceau zilnic un lucru care nu le era benefic și care nu le placea. Am tras concluzia că viata este scurtă si că fiecare om trebuie să își urmeze întâi inima, ca mai apoi creierul să fie eliberat de presiunea societății și să se coordoneze cu  sentimente inimii , nu cu cele fantomă impuse de ceilalți. Viața este ca o călătorie spre a acumula cat mai multe experiențe si informații, pe care noi alegem sa o complicam datorita faptului că alegem sa ne adaptam după standarde în loc să   rezervăm puțin timp zilnic introspecției si să ne cunoastem mai bine. Noi suntem pictorii din fața unui tablou într-un proces mai avansat sau de-abia început de creație, creație care poate fi ruinată încă de la început, sau care, de la un simplu detaliu, ne poate schimba destinul. Mintea este creatoare în viața omului, dar sufletul care este ascultat și respectat este atotputernic, căci este o bucată din Dumnezeu.