Inscriere 2023 - Angelescu Beatrice


Nume și prenume: 
Angelescu Beatrice
Clasa: 
X-a
Litera: 
C
Media după primul semestru: 
9.94
Media generală: 
9.94
Despre tine: 
Am 17 ani.Sunt eleva la Colegiul National Dinicu Golescu.Locuiesc in Campulung si as dori sa urmez Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila.Sunt o persoana foarte prietenoasa.Nu exista niciun loc in care sa fi mers si sa nu imi fi facut vreun prieten.acest lucru consider ca se datoreaza si deschiderii mele fata de oameni si faptului ca imi place sa ii ajut pe cei din jur.Imi plac plimbarile in natura si sunetul ploii,simt ca ma linistesc cand lumea devine prea “galagioasa”.Ceva ce nu pot uita sa mentionez este ca imi place muzica.Chiar daca este de necrezut uneori, pe langa muzica mea obisnuita, mai ascult si muzica clasica,aceasta ma face sa ma relaxez si sa ma concentrez pe ceea ce am de facut.
Hobbiuri: 
Inca de cand eram mica parintii mei m-au inscris la cateva sporturi precum inot si gimnastica,sporturi la care am facut o performanta de 9 ani de gimnastica si 12 de inot. Acum cele doua sunt doar niste hobbiuri pe care le practic ocazional.Am incercat si voleiul, dar in orasul nostru nu aveam echipa pentru fete de varsta mea asa ca nu am putut sa performez.Acum ma mai joc din cand in cand cu fratele meu deoarece el face parte din echipa liceului de volei “CSS Dinicu Golescu” si pot sa il ajut sa isi îmbunătățească tehnica.Am vrut sa intru si in echipa de baschet a liceului ,dar fara reusita deoarece sunt foarte mica de inaltime.Pe langa toate aceastea un alt hobby al meu,pe care il impartasesc tot cu fratele meu sunt jocurile de societate.Cel putin de 2-3 ori pe saptamana ne luam cateva ore din timp pentru a juca jocuri de societate precum Sah, Monopoly, Cluedo etc..
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Pot spune ca sunt mandra sa fiu eleva in cadrul liceului “Dinicu Golescu” deoarece aici avem puse la dispoziție tot felul de proiecte interesante si educative,proiecte care sa te scoata din zona de confort .Profesorii sunt intelegatori si au un mod de predare eficient,prin care se asigura ca toti elevii inteleg cele necesare pentru a se pregatii de evaluarea finala,adica examenul de Bacalaureat.Am venit in acest liceu in clasa a 9-a si sunt foarte fericita ca aceasta a fost prima mea optiune de pe foaia de inscrieri.Am avut oportunitatea de a cunoaste oameni extraordinati,de a lega prietenii pe care sa nu le uit,de experiente care vor ramane cu mine pentru totdeauna si de o educatie “ca la carte”.In acesti 2 ani am avut si ocazia de a primi atat educatia necesara varstei mele cat si sfaturi de viata care m-ar putea ajuta in continuare.
Fapte și comportamente remarcabile: 
In gimnaziu am participat in fiecare an la activitatile de curatare desfasurate in parcul Kretzulescu,unde adunam gunoaiele lasate in parc de catre oamenii si le deplasam la un centru de separare si reciclare a gunoiului.Prin clasa a 7-a am participat si la activitatea “Pardon!Imbraca un pom,ajuta un om!” unde a trebuit sa aducem cateva piese de imbracaminte in stare buna pe care nu le mai foloseam din diferite motive si sa imbracam pomii din parcul Kretzulescu cu ele,iar oamenii nevoiasi sa le ia si sa le poarte.S-au strans atatea haine incat am reusit sa imbracam si jumatate de bulevard si aproape un sfert din Gradina Publica.Am absolvit de altfel si Cursul De Bune Maniere sustinut de domnul Gheorghe Banuta in orasul nostru,unde am si resusit sa aduc cativa elevi pentru a urma cursul care consider ca este bun pentru orice adolescent.
Olimpiade școlare: 
Inca din scoala primara mi-au placut atat concursurile de matematica cat si cele de limba romana.In liceu am realizat ca niciunul din cele doua nu prea ma pasioneaza asa ca in clasa a IX-a am participat la olimpiada judeteana la limba engleza,iar in clasa a 10-a la Cangurul Lingvist Engleza unde am obtinut Mentiune.
Competiții sportive: 
Dupa cum am specificat si la sectiunea de hobbiuri,am facut inot si gimnastica de performanta.La inot am si o medalie de bronz la una din competitiile “Inot pentru sanatate” realizata de Bazinul din Campulung. Am si doua medalii de aur la gimnastică una la concursul “Daruieste un zambet” desfasurat la Pitesti si una la concursul “Polidansfest” ce a avut loc la Bucuresti.
Manifestări literar artistice: 
Anul acesta m-am incris si la Modulul de Cariera Leaders.Un proiect care ghideaza tinerii spre drumul de a fi un lider responsabil si implicat.
Proiecte de cercetare: 
Anul acesta am participat la activitatea transnationala Erasmus+ 2023-2024 “Recycling makes the world go round” unde am avut ocazia sa fac o prezentare unde am putut sa arat elevilor din tarile partenere respectiv Germania,Franta,Portugalia si Spania importanta reciclarii metalului.Aceasta prezentare a fost sustinuta la activitatea din Germania unde fiecarei tari i-a fost atribuit un tip de element reciclabil si au avut de vorbit despre vorbit despre importanta reciclarii acestuia.Pentru aceasta prezentare a trebuit sa fac cercetari atat pe Google cat si personal unde am adresat cateva intrebari doamnei de biologie Olteanu Maria.
Situația materială: 
Situatia materiala in familia mea este buna.
Premiul special: 
De obicei cand ma plictisesc mai scriu poezii..Sper sa va placa “piesa mea de arta”. Piesa de arta Dacă aș putea viața sa ilustrez, Un tablou m-as apuca sa pictez. Am niște gânduri abstracte De ce toți se comportă ca niște artefacte? Nu m-au atras niciodată clișeele, Dar cel mai mult m-au inspirat muzeele. Am avut o frică de necunoscut, Dar prin artă parcă-am renăscut. Muze in jurul meu am tot am văzut, Dar în ochii niciuneia nu m-am pierdut. Lacrimi curg de pe obraz, Pensula din mana nu vreau sa mai las. Pe inima eu am o rană.. E deschisa de un timp.. Gându-mi fuge contratimp. Ma simt ca o jucărie stricată! Parca sunt..prea complicată.. Nu-nțelege nimeni ce vreau sa spun. De parca eu sunt cel nebun… Dar nimeni nu intelege oare? Ca in spatele minții mele murdare, Am un gand constant de condamnare..