Inscriere 2023 - Baros Ștefania


Nume și prenume: 
Baros Ștefania
Clasa: 
X-a
Litera: 
C
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Numele meu este Ștefania, am 16 ani și locuiesc în comuna Rucăr, la 23 de kilometri de Câmpulung. Un lucru definitoriu pentru parcursul meu în viață este faptul că sunt elevă a Colegiului Național "Dinicu Golescu", pe specializarea științe-ale-naturii. Sunt o persoană ambițioasă, puternică și determinată, care luptă în fiecare zi pentru a evolua, pentru a deveni o versiune mai bună a propriei persoane. Totodată, pot afirma faptul că sunt o elevă muncitoare, mereu dornică să învăț, să cunosc, să descopăr, fapt dovedit de media generală pe parcursul anilor, terminând fiecare etapă din procesul cunoașterii cu 10.Consider că sunt un om loial, totodată sincer și empatic, iubind să ajut persoanele din jurul meu. Pe acest considerent, doresc ca pe viitor să urmez Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila". Pe de altă parte, sunt o fire sociabilă, prietenoasă, mereu gata să experimenteze ceva nou, de care să se bucure sincer, cu un zâmbet larg, copleșitor.
Hobbiuri: 
Pe parcursul anilor, am avut oportunitatea de a participa la diverse activități, reușind să identific lucrurile care îmi plac și care mă fac cu adevărat fericită. Astfel, hobby-urile mele sunt înotul și alergatul. Acestea două mă ajută să mă relaxez, fiind momentul în care reușesc să mă eliberez de agitația unei zile aglomerate. De asemenea, sunt o iubitoare a filmelor și a cărților, care mă ajută să îmi îmbogățesc vocabularul și, totodată, să mă transpun în diferite lumi prin intermediul cuvintelor bine alese. Cu toate acestea, îmi place să călătoresc, fiind dornică să descopăr cât mai mult din frumusețea și din istoria locurilor care ne înconjoară. Prețuiesc timpul petrecut cu familia și cu prietenii, întâlnindu-ne adesea pentru a juca jocuri de societate sau, pur și simplu, pentru a povesti ce s-a mai întâmplat nou.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă din școala gimnazială, de pe vremea când căutam liceul perfect pentru mine, prestigiul și vorbele de laudă aduse Colegiului Național "Dinicu Golescu" m-au fascinat. După doi ani petrecuți în această instituție de învățământ, care mi-a deschis atâtea uși, care m-a ajutat să cresc și să mă dezvolt într-un timp atât de scurt, sunt absolut sigură că nu puteam lua o decizie mai potrivită pentru mine. De fiecare dată afirm cu mândrie că fac parte din acestă familie uriașă și încurajez pe oricine să se alăture acesteia, fiind spațiul unde li se oferă oportunitatea de a participa la proiecte care să îi scoată din zona de confort. Instituția dispune de profesori dedicați, care își dau toată silința pentru a ne pregăti, în primul rând, pentru viață și, în al doilea rând, pentru examenele finale. De asemnea, lucrul care face liceul cu adevărat unic este reprezentat de colectiv. Deși această etapă a vieții mele nu s-a încheiat încă, port deja un bagaj plin cu amintiri care îmi aduc bucurie în suflet. Astfel, chiar dacă adesea se spune că primul pas este cel mai dificil de parcurs, sunt convinsă că ultimul, și anume despărțirea de tot ceea ce presupune acest colegiu, va demonstra contrariul.
Fapte și comportamente remarcabile: 
În ultimii doi ani am participat la numeroase activități de voluntariat, având o mică contribuție în ceea ce privește îmbunătățirea mediului înconjurător. Fiind o iubitoare a naturii, consider că o parte din responsabilitatea de a oferi spațiile verzi viitoarelor generații vii, pline de viață cade asupra mea. Astfel, într-una din activitățile de ecologizare, am reușit, alături de alți voluntari, să strângem deșeurile din parcul Krețulescu. De asemenea, am participat la campania umanitară desfășurată de Lidl Câmpulung în parteneriat cu Asociația Caritas. În perioada 14-22 decembrie 2022, cu ajutorul localnicilor, am reușit să strângem alimente de bază pentru bătrânii comunității, care s-au bucurat de un Crăciun special.
Olimpiade școlare: 
Încă din clasele mici am fost pasionată de matematică, reprezentând una din materiile mele preferate. Anul acesta am luat parte la diferite concursuri, reușind să obțin premii, atât la etapa județeană, cât și la cea națională. Am participat la Concursul Național de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici", unde am luat premiul 1 la etapa județeană, urmând ca la națională (etapă desfășurată la Iași) să obțin premiul special. Concursul Național "Tehnici Matematice" mi-a adus în primă fază (etapa județeană) premiul 2 și mențiune la etapa națională. De asemnea, am susținut și "Cangurul Matematician", concurs la care am obținut premiul 3, iar în clasa a 9a am participat la Olimpiada "Lectura ca abilitate de viață".
Competiții sportive: 
De-a lungul timpului, am practic înot și handbal, însă am renunțat la acestea acum ceva timp. În ciuda acestui fapt, le mai practic ocazional, privindu-le ca pe niște hobby-uri.
Manifestări literar artistice: 
În cadrul proiectului " Adoptă un colț de natură" am întocmit un plan detaliat prin care mi-am propus să îngrijesc și să promovez un spațiu verde. Astfel am parcurs cele 5 etape: descoperă (alegerea locului), explorează (descoperirea/cunoașterea spațiului, a lucrurilor care merită să fie puse în evidență), ai grijă (propunerea a 5 activități pe care le desfășor pentru a îngriji spațiul - ecologizare, plantare de puieți, picnic caritabil cu strângere de fonduri, campanie de conștientizare, pregătirea și distribuirea materialelor informative în ceea ce privește importanța mediului înconjurător), călătorește și împărtășește( plan de promovare). Tot în cadrul acestui proiect, am avut oportunitatea să mă întâlnesc în mediul online cu persoane specializate, care dețin vaste cunoștințe în domeniul social media și al fotografiei. Astfel, am reușit să învăț reguli esențiale în ceea ce privește realizarea unei fotografii reușite, care să impacteze, dar și cum să mă folosesc de rețelele de socializare pentru a-mi promova proiectul.
Proiecte de cercetare: 
Recent am participat la concursul " Adoptă un colț de natură" desfășurat de Fundația Conservation Carpathia (FCC). Elevii înscriși trebuiau să aleagă un deal, o câmpie, un râu etc. din apropierea zonei în care locuiesc și să întocmească un plan în ceea ce privește îngrijirea locului, cât și promovarea în localitate (și nu numai) a colțului de natură ales. Trecând cu succes peste cele 5 etape, am reușit să mă clasez pe locul 4 din cei 15 câștigători. Urmează să plec într-o excursie, având ca destinație Pădurile Bavareze. Vom explora natura, bucurându-ne de simplitatea și de sălbăticiunea acesteia și vom fi ajutați să înțelegem tainele pădurii prin intermediul drumețiilor și a activităților educative desfășurate.
Situația materială: 
Situația mea materială este ok.
Premiul special: 
Aceasta este o poezie scrisă recent, intitulată " Încă aștept " : Ne-am cunoscut întâmplător Și tot așa am fost, Tu c-un suflet iubitor, Eu simțind un adăpost. Mi-ai arătat cum să trăiesc, Adesea cum să simt, Când îmi spuneai un "Te iubesc!" C-un dulce, dor alint. Trăiam ceva ca într-un vis, Priveam ușor idealist Un lucru parcă-n stele scris, Ceva ce-acum pare simplist... Dar când frica de-a iubi Se instalează-n oameni, Îți vine greu a mai zâmbi Când realizezi că poți răni. Te depărtezi ușor, plăpând, Chiar dacă știi că nu-ți dorești Iei decizia trădând Promisiuni jurate-n veci. Las soarta acum să decidă, Dar vreau să-ți mărturisesc Că-n serile de vară toridă Tot la tine mă gândesc.