Inscriere 2023 - Bițan Teodora


Nume și prenume: 
Bițan Teodora
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
9.80
Media generală: 
9.80
Despre tine: 
Mă numesc Bițan Teodora, am 17 ani și sunt elevă în cadrul Colegiului Național “Dinicu Golescu”, la specializarea matematică-informatică intensiv. Lucrul principal pe care ar trebui să îl știți despre mine este faptul că nu pot fi încadrată într-un șablon sau o etichetă. Deși am fost marginalizată pentru asta, am realizat că așa sunt eu și asta mă face unică. Îmi place să spun ceea ce gândesc, să lupt pentru ceea ce cred și iubesc, să fiu curioasă, să aflu lucruri noi și să pun zâmbetul pe buzele oamenilor.
Hobbiuri: 
Fiind o persoană curioasă și aproape fără stare, îmi ocup timpul cu diverse activități. Îmi plac foarte mult excursiile în natură si în funcție de sezon, sa culeg ciuperci, urzici, plante medicinale, pe care mai apoi sa le folosim in diverse scopuri. Îmi place să citesc, să desenez și să scriu, așa simt cum mă deconectez de la tot ce mă înconjoară. Îmi place să gătesc, chiar dacă uneori rezultatul nu poate fi comestibil. Îmi place fotografia, prin care pot capta, nu doar amintirea, dar și emoția. Un hobby recent, insuflat de bunica mea, este de a coase goblenuri și unul din cele mai dragi este călătoritul.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Am onoarea de a învăța într-unul din liceele cele mai bune din țară și să fiu instruită de profesori eminenți. Avand în vedere acest fapt, mi-am dat silința să duc cu mândrie mai departe numele ,,Dinicu Golescu”, pe plan național și internațional. Prin rezultatele obținute și proiectele la care am participat, am contribuit la promovarea unității de învățământ.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Mereu mi-a plăcut să iau parte în rezolvarea problemelor comunității, să fac bine în măsura în care pot și să îi îndemn, prin puterea exemplului, și pe ceilalți să o facă. Datorită acestora, de-a lungul timpului, mi-am dezvoltat și abilitățile necesare, ocupând poziția de lider, nu de șef. M-am implicat în activități de voluntariat precum: strânsul de pachete pentru familile în nevoi, curățarea orașului de gunoaie și să mă îngrijesc de animalele găsite pe stradă. În Câmpulung opurtunitățile de petrecere a timpului într-o manieră educativă și recreativă sunt limitate. Așadar împreună cu o echipă de 12 adolescenți și sustinuți de Fundația AIM, a luat naștere festivalul Perspective, un festival creat de adolescenți, pentru adolescenți.
Olimpiade școlare: 
Am reușit să promovez examenul IC3 (Internet and Computing Core Certification ), ce reprezintă o certificare internaţională privind utilizarea calculatorului. Pana acum, la liceu, am participat la numeroase concursuri: la concursurile internaționale de matematică aplicată „Cangurul” și limba română ,,Poveștile Cangurului”, unde am obținut locul al II-lea ; concurs internațional <<Mathématiques sans frontières>>. Am participat la câteva proiecte internaționale Erasmus+ : " Erasmus Etwinning", "Color of Nature", "Fridges for future", "Discover the real life" "
Competiții sportive: 
dv
Manifestări literar artistice: 
Premiul I la etapa judeteana „CDIdei in carti”, participare la Simpozionul Național “500 de ani de scris românesc”, participare la concursul județean ,,Scrieri despre apă” și participare concurs ,,Top 10 cele mai citite carti".
Proiecte de cercetare: 
u
Situația materială: 
Am o situație materială bună.
Premiul special: