Inscriere 2023 - Heroiu Adelina Maria


Nume și prenume: 
Heroiu Adelina Maria
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Ma pot descrie ca fiind un om, la fel ca toți ceilalți, cu bune și cu rele. Însă, încă din vremea copilăriei, am visat sa devin cineva care poate aduce o schimbare. Sa îmi pun amprenta asupra unui fapt pe care îl pot considera al meu și pe care îl pot împărtăși cu ceilalți. Acum, ca am devenit mai mare, am început sa lucrez pentru acest plan, oricare ar fi el. Lucrez pentru necunoscut și toate oportunitățile sale.
Hobbiuri: 
Sunt adepta experiențelor inedite, care necesita răbdare și dedicare pe lunga durata. Îmi place foarte mult sa călătoresc și sa învăț diverse curiozități despre locurile pe care le descopăr. Ma pasionează florile și tot ce înseamnă ele. Sa fim sinceri, cui nu ii place o floare? Totodata, îmi place sa am activități in care îmi pot exersa ambitia și atenția, precum brodatul sau croșetatul. De asemenea, consider ca am o afinitate deosebita pentru limba franceza, care îmi oferă cele mai frumoase amintiri, obiceiuri și rezultate ale mele.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Îmi amintesc și acum cu emoție in suflet momentul in care am primit, anul acesta, in calitate de șefa de promoție la clasa a XI-a, Cheia Liceului și Cartea de Onoare, simbol al validării academice, al respectului și recunoașterii celui mai bun liceu. Încă de când am aflat de existența acestui element esențial, mi-am dorit sa îl primesc și eu intr-o zi. Cum ar putea fi mai bine evidențiata legătura dintre generații decât prin acest simbol, înmânat de absolvenți celor cu un an mai mici? In momentul primirii cheii am simțit cu adevărat mândria de a fi elev al acestui liceu, așa cum mi-a fost dat in repetate rânduri. Am simțit ca țin in mâinile mele nesigure de elev întreaga istorie și măreție a colegiului nostru, devenind parte din ea.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Am participat și coordonat diferite proiecte și activități in interes școlar. Am mers in întâmpinarea elevilor străini implicați in noul proiect Erasmus “ Recycling makes the world go round”. Am interpretat numeroase prezentări in fata unui public numeros si am pus in lumina valorile liceului nostru. Fac parte din Consiliul Elevilor, fapt care m-a ajutat foarte mult in dezvoltarea competențelor sociale. Anul trecut am reprezentat scoala la faza naționala a unui concurs de proiecte de cercetare in ceea ce privește mediul.
Olimpiade școlare: 
Anul aceasta am participat la olimpiada naționala de limba franceza, dupa afișarea clasamentului național ( am avut premiul II la etapa județeana), unde am obtinut un rezultat onorabil. De asemenea, am reușit sa iau Mențiune la olimpiada județeana de limba romană, premiul I la Cangurul de franceza, premiul I la concursul “Povesti de iarna”, premiul I la concursul “Orthofrançais”. Am participat și la olimpiada de biologie și concursul internațional Plume D’or, organizat de Alianta Franceza. Am participat la concursul de matematica in franceza “ Mathématiques sans frontières”, “ L’adolescent et la francophonie”, “Concours des jeunes plumes francophones”.
Competiții sportive: 
In ultima vreme nu am mai avut timp liber pentru activitățile sportive, dar am fost parte din echipa de baschet a liceului.
Manifestări literar artistice: 
Am promovat examenele “Cambridge” și “DELF B2”, iar in prezent ma pregătesc pentru “DALF C1”. Ca și activități extrașcolare am promovat limba franceza prin celebrarea Zilei Internaționale a Profesorului de Limba Franceza și Ziua Internațională a Francofoniei, organizând festivități in amfiteatru. Am participat împreuna cu un coleg la un concurs organizat de Alianta Franceza( diferit fata de cel menționat anterior) care a constat in compunerea unui cântec cu o tema data.
Proiecte de cercetare: 
Am facut parte dintr-un proiect tip Podcast, in franceza, împreuna cu alți doi colegi invățând cum sa realizam acest tip de conținut, alegând o tema frecventa printre tineri, și anume ce meserie sa alegem. Am luat interviuri mai multor persoane cu diferite ocupații, urmând ca mai apoi sa editam totul intr-un format audio captivant. Astfel, cu toții ne-am cimentat alegerile in ceea ce privește viitorul nostru, intr-o maniera inedită. Totodata, in cadrul proiectului Erasmus menționat anterior am făcut parte din echipa de cercetare a proiectului Pulchra, adunând informații despre refolosirea alimentelor și stoparea risipei.
Situația materială: 
Am o situație materială normala.
Premiul special: 
Refrain : Merci, mais ce n’est pas « au revoir » Le temps qui passe encore, et nous sommes des fuyards. Même si nos têtes sont pleines de brume Il faut qu’on pousse les nuages, sans perdre au moins une plume. Couplet I : Je garde mon cœur ouverte et mon espoir Mais j’ai l’impression d’avoir perdu toute la mémoire Oui, je l’ai senti, oui, ça m’a fait mal Mais, je crois qu’à mon âge, peut-être c’est normal.​ Couplet II : J’écoute toutes les voix et j’entends les rumeurs La vie n’est pas la même, n’a pas les mêmes couleurs. Le temps passe trop vite, un truc inexpliqué, Mais c’est moi qui profite d’un peu d’éternité. Couplet III : Les tulipes blanches fanent, elles perdent leur parfum, Elles meurent et les champs ne gardent qu’un aspect commun. Tous ces beaux paysages se perdent au fil de temps, Mais ça, ce n’est pas dommage, ils renaissent au printemps. Acesta este cântecul cu care am participat la concursul precizat anterior, compus împreuna cu colegul meu, Rares Dogioiu.