Inscriere 2023 - RUCSANDA DARIA MARIA


Nume și prenume: 
RUCSANDA DARIA MARIA
Clasa: 
X-a
Litera: 
C
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mă numesc Rucsanda Daria, am 16 ani şi am absolvit clasa a X-a, în cadrul Colegiului Naţional ,,Dinicu Golescu'', pe specializarea ştiinţe ale naturii. Despre mine aş putea spune ca sunt o persoana foarte ambiţioasa si muncitoare, ce reuşeşte sa treaca cu uşurinţă peste orice obstacol sau impediment, căci nu las nimic să mă oprească din atingerea obiectivelor. Întotdeauna am fost o fire creativă, foarte curioasă si pasionată de necunoscut, cu o sete deosebită de cunoaştere si descoperire a lucrurilor noi. Îmi place sa mă implic în cat mai multe activitaţi si proiecte, care mă ajută să progresez, atât academic, cât şi spiritual si încerc mereu să profit de orice oportunitate mi se arată. Sunt, de asemenea, o persoană sociabilă si prietenoasă, foarte veselă, pe care o veţi vedea mereu cu un zâmbet larg pe buze. Încerc pe cât posibil să găsesc bucuria în cele mai simple lucruri, căci sunt de părere că viaţa este prea scurtă pentru a nu trăi fiecare clipă la maxim, gândire după care mă ghidez în tot ceea ce fac.
Hobbiuri: 
Cum am precizat şi mai sus, sunt o persoana care vede frumuseţe şi găseşte fericire în cele mai simple lucruri. Astfel, pot spune că mă pasionează şi sensibilizează arta, în toate formele sale, sportul, dar şi natura, care pentru mine a reprezentat mereu un refugiu, un spaţiu de eliberare şi descoperire a sinelui. Aşa că, nu este surprinzător să zic că una dintre pasiunile mele principale sunt plimbările în natură, care îmi aduc de fiecare data linişte şi pace interioară. De asemenea, îmi place nespus de mult să petrec timp cu prietenii mei şi să călătoresc, pentru a putea descoperi cât mai multe lucruri, locuri şi mai ales, oameni noi.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Pot mărturisi cu toată sinceritatea că încă de la o vârstă fragedă am ştiut că vreau să fiu elevă a acestui liceu şi consider că a studia la Colegiul Naţional ,,Dinicu Golescu'' a fost cea mai bună alegere pe care am facut-o în viaţa aceasta, deoarece este un liceu de elită, recunoscut la nivel naţional, dar şi internaţional, prin prisma proiectelor Erasmus+ desfăşurate aici, cu dascăli bine pregătiţi, în care pe langă suport academic, putem găsi mereu un suflet cald, dispus să ne ofere sfaturi şi lecţii de viaţă. Totodată, oferă nenumărate oportunităţi de dezvoltare personală elevilor, prin care se numără excursiile gratuite la universităţi mari din ţară, activităţi de voluntariat şi mobilităţi transnaţionale gratuite, prin programul pentru elevi Erasmus+, la care anul acesta am avut şi eu ocazia să particip. Nu voi uita niciodată mândria pe care am simţit-o când mi s-a oferit şansa de a reprezenta liceul, dar şi întreaga ţara, în mobilitatea din Germania, din martie 2023. De asemenea, anul acesta am avut şi o participare la naţională la un concurs de matematică, unde am rămas plăcut surprinsă şi impresionată să văd că elevilor şi profesorilor din alte judeţe le era cunoscut prestigiul colegiuliului nostru. În final, aş vrea să adaug faptul că pe lângă rezultatele frumoase pe care m-a ajutat liceul să le obţin la concursuri naţionale şi chiar internaţionale, sunt foarte recunoscătoare pentru colectivul pe care mi-l oferă, căci aici am legat prietenii pe viaţă, astfel încât, chiar dacă am petrecut doar doi ani în această instituţie, mi-a oferit cele mai frumoase amintiri, pe care o să le port mai departe cu mine toată viaţa, la fel şi titlul de absolvent la acestui colegiu de prestigiu, pe care îl voi obţine peste doi ani.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Câteva aspecte importante care trebuie menţionate despre mine sunt implicarea mea în diverse proiecte de voluntariat, din dorinţa de a ajuta şi a face un bine în comunitate, dar şi faptul că am terminat 10 clase cu media generală 10, în fiecare an, fiind o elevă foarte muncitoare, care luptă pentru ceea ce îşi doreşte să obţină. În viitor, mi-ar plăcea să studiez medicina, motiv pentru care în prezent fac voluntariat la SMURD, în cadrul ISU Argeş şi am luat de asemenea parte la organizarea ediţiei din Câmpulung a Romanian Science Festival 2022, desfăşurat chiar în liceul nostru. În ceea ce priveşte voluntariatul,se poate adăuga şi faptul că am participat la campania umanitară derulată în perioada 14-22 decembrie, în parteneriat cu asociaţia Caritas şi Lidl Câmpulung, cu scopul de a strânge pachete cu mâncare pentru familile nevoiaşe, de sărbători. În plus, în prezent particip la un curs de leadership şi dezvoltare personală, organizat de fundaţia Leaders. Precizez faptul că toate activităţile pot fi dovedite prin diplome sau adeverinţe.
Olimpiade școlare: 
Încă de când eram mică am început să particip la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, unde am obţinut aprope de fiecare dată câte un premiu şi rezultate bune, după părerea mea. Anul acesta nu a fost nici el o excepţie, deoarece am participat la Concursul Naţional de Matematică ,,TEHNICI MATEMTICE'', unde am obţinut premiul I la faza judeţeană, calificându-mă astfel la etapa naţională, unde am luat menţiune. De asemenea, am participat în cei doi ani de liceu la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată ,,Cangurul'', unde am obţinut de fiecare dată premiul II. Interesul meu nu este totuşi numai pentru matematică, deoarece am participat şi la un concurs de cultură generală intitulat ,,Trivia: Descoperă şi cunoaşte'',unde am obţinut premiul I.
Competiții sportive: 
Sunt o persoană destul de activă, căreia chiar îi place sportul, însă îl practic pentru un stil de viaţă sănătos, doar pentru mine şi astfel nu am particip la competiţii sportive.
Manifestări literar artistice: 
Dintotdeauna m-au pasionat limbile străine, în special limba engleză, aşa că, în 2022, la doar 15 ani, mi-am luat certificatul Cambridge, nivelul C1(CAE-Certificate in Advanced English), fiind cel mai tânăr participant dintre cei ce au susţinut examenul odată cu mine. De asemenea, mereu m-am considerat a fi o fire artistică. Am făcut cursuri de teatru timp de 6 ani, am participat la numeroase festivaluri unde am obţinut premii frumoase, dar din nefericire, programul încărcat nu mi-a mai permis să continui această activitate şi în prezent. Cu toate acestea, sunt foarte recunoscătoare că am avut parte de ea, la timpul potrivit, deoarece am impresia că teatrul mi-a conturat întreaga personalitate, ajutându-mă să fiu dezinvoltă, să am încredere în mine şi în forţele proprii, iar vorbitul în public nu a reprezentat niciodată o problemă pentru mine. Astfel, în cadrul mobilităţii Erasmus+ din România, am ocupat poziţia de prezentator al concertului organizat de şcoala noastră, la care au participat cei mai talentaţi elevi ai liceului.
Proiecte de cercetare: 
Anul acesta am avut şansa uincă de a participa în proiectul Erasmus+ 'Recycling makes the world go round', ce a avut ca temă principală reciclarea şi importanţa acesteia în societatea modernă. Atât în cadrul mobilităţii din România, cât şi în cea din Germania la care am luat parte, am cercetat modalităţile de reciclare a tuturor categoriilor de deşeuri(sticlă, plastic, metal, hârtie si gunoiul menajer) şi am vizitat cea mai mare staţie de reciclare din Gerrmania, unde ne-au fost explicate diverse procese de conversie a deşeurilor în cu totul alte lucruri care pot fi folosite cu uşurinţă. Spre exemplu, conservele de aluminiu pot fi transformate în componente, piese pentru maşini . De asemenea, am participat la un program de training desfăşurat anul acesta, chiar la noi în oraş, pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane. În cadrul proiectului am cercetat alături de membri ai Centrului European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică(ECLER) numeroase cazuri de sclavie modernă şi am învăţat metode de prevenire şi de depistare a victimelor traficului de persoane.
Situația materială: 
Situatia mea materiala este in regula.
Premiul special: