Inscriere 2023 - Scarlat Maria Diana


Nume și prenume: 
Scarlat Maria Diana
Clasa: 
X-a
Litera: 
C
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Sunt tipul de persoana care e tot timpul pregătită sa ajute oamenii din jurul ei și sa i asculte .Nu mi place sa îmi planific lucrurile din timp , putând sa improvizez mult mai bine pe parcurs , din acest motiv plăcându mi mult mai mult ieșirile spontane .Îmi place sa călătoresc și sa descopăr cât mai multe lucruri noi , de la arhitectură , mâncare , pana la felul in care trăiesc și gândesc alte persoane . Sunt foarte curioasa și nu îmi este frica sa întreb și sa pun in practica ideile care mi vin in cap . Încerc sa fac cât mai multe activități și sa ma înscriu in cât mai multe proiecte ,cu scopul de a strânge cât mai multe amintiri , experiențe , dar și de a ma cunoaște cât mai mult pe mine .Nu pot sta foarte mult intr un loc , corpul si creierul meu necesita activitate constanta , astfel ca in fiecare zi trebuie sa descopăr ceva nou .
Hobbiuri: 
Citesc cărți din toate genurile , imi place sa știu câte ceva din fiecare domeniu ( “un om informat e un om puternic “).Mai nou gătesc și încerc rețete de care nu am mai auzit pana acum . Joc basket de câțiva ani , dar pe timp de vara joc și volei cu prietenii . Merg la sala , dar merg și foarte mult cu bicicleta . De când sunt mică dansez , iar ocazional ,când ma simt inspirata ,pictez sau desenez .( păstrez tot felul de dopuri , cartoane , etc. pe care le transform ,in general , in decorațiuni pentru camera mea )
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt eleva la C.N.D.G. inca din clasa a 5 a și am decis sa rămân in continuare datorită tuturor oportunităților pe care mi le oferă acest liceu . Fac parte dintr-o familie normala , locuiesc la țara , dar asta nu ma împiedica sa am parte de o educație de buna calitate .(fac naveta de la Mihaesti la Câmpulung )Este un liceu in care îmi pot dezvolta atât abilitățile sportive ,făcând parte din echipa de basket , cât și pe cele intelectuale , participând atât la concursuri , cât si la proiecte in numele școlii . In intermediul ei ma simt susținută sa ma dezvolt in orice plan doresc si chiar in alegerea viitorului meu. Ma simt mândra ca pot reprezenta scoala și ca o pot face mai cunoscuta prin toate lucrurile minunate pe care le facem aici , prin ideile noastre pe care le putem implementa si prin performanțele noastre școlare pana la urma .Nu uit sa împărtășesc toate experiențele mele bune din cadrul liceului cu toți cunoscuții , astfel promovând liceul .
Fapte și comportamente remarcabile: 
Am participat in diverse proiecte de voluntariat . Cele mai importante sunt doua proiecte Erasmus+, unul de ecologizare in care am avut ocazia sa văd metoda Germaniei ( proiectul Recycling makes the WORLD go round )și sa particip intr un schimb de experiența acolo și altul numit No-bullying in care am participat la diverse activități prin scoli și am realizat jocuri non formale care sa imbunătățească socializarea și incluziunea între copii .Am fost in special in scoli cu copii din familii defavorizate , care au fost mai mult decât bucuroși sa ne vadă și m au făcut sa îmi doresc sa ma implic in cât mai multe proiecte de genul acesta . Am luat parte și la 2 proiecte de strângere de haine(voluntara în cadrul STRATEGIEI NAŢIONALĂ DE ACŢIUNE COMUNITARĂ) și de mâncare pentru oamenii defavorizați(BANCA PENTRU ALIMENTE , LIDL ) , dar și la campanii ECO in care am ajutat la curățarea orașului și la amenajarea unor spații de depozitare a deșeurilor menajere ,in comuna mea . Am avut ocazia și sa fiu voluntara intr o Tabara in care am ajutat copiii sa și petreacă timpul cât mai creativ ,dar am putut lucra si intr o firma , pe linia de producție de produse farmaceutice. De asemenea am luat parte si la înființarea unei firme in care am avut sansa sa aflu despre programul StartUp Nation și despre ce face un antreprenor , dezvoltându-mi mult mai mult partea in care anticipez viitoarele probleme si in care pot improviza pe parcurs . Iar , in ultimul rând , am participat la un curs pentru prevenirea și detectarea timpurie a traficului de persoane , susținut de ECLER .
Olimpiade școlare: 
Concursul Național de Matematica “TEHNICI MATEMATICE “- faza județeana - locul 1 Concursul Național de Matematica “TEHNICI MATEMATICE “ -faza naționala - premiul 3 INTERNAȚIONAL KANGOROO LINGUISTIC CONTEST -English - premiul 2 Cangurul Matematician -premiul 2 Concursul “Trivia :Descoperă și cunoaște”-CJE Arges - premiul 1 Olimpiada Naționala a sportului școlar -baschet liceu fete -etapa județeana -locul 3
Competiții sportive: 
Olimpiada Naționala a sportului școlar -baschet liceu fete -etapa județeana -locul 3
Manifestări literar artistice: 
Proiectul Judetean * Sana In Corpore Sano" cu activitâtile "Martisor, traditie si simbo!"; » Albert Einstein. Ziua numärului pi"; „Floarea sănătății ?"- premiul 3(clasa 9 ) Am dansat in cadrul unui concurs de talente susținut de proiectul Erasmus+ “Recycling makes the WORLD go round “ Am recitat poezii in cadrul evenimentelor comemorative pentru Mihai Eminescu și Tudor Musatescu (unde am interpretat și o scurta sceneta)
Proiecte de cercetare: 
Proiectul Erasmus+ “Recycling makes the world go round “ -prin cercetarea bacteriilor din ape și de pe uscat , produse de poluare
Situația materială: 
Este ok.
Premiul special: