Inscriere 2023 - Tanasoiu Maria


Nume și prenume: 
Tanasoiu Maria
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mereu mi s-a părut dificil sa ma descriu, dat fiind faptul ca sunt într-un continuu proces de autocunoaștere. Cu toate acestea, ma consider o persoana care este permanent in căutarea sinelui si a aventurii. Imi hrănesc permanent sufletul cu mediatii in natura, cântat la chitara, desenat, ore de lectura, forografie, dar mai ales cu scrisul, acesta din urma fiind cea mai mare pasiune de-ale mele..Ma regăsesc in tot ceea ce înseamnă activitate sportiva , fie ca merg cu bicicleta, fac yoga sau alerg, sufletul meu trăiește de fiecare același emoții revigorante. Fac totul cu placere și cu zâmbetul pe buze, oamenii ma încarcă cu energie pozitivă si imi doresc sa pot face tot ce imi sta in putina pentru a aduce culoare in viața fiecărui om cu care interacționez. Consider ca munca, onestitatea si iubirea fata de oameni reprezinta cheia succesului. Am o fire extroverta, de fiecare data cand am ocazia ma implic in proiecte si concursuri. In viitor, sper sa reușesc in domeniul informaticii, dar mai ales in vastul domeniu al fericirii! Cel mai frumos este sa vad cum imi gasesc bucuria în lucrurile simple ale vietii si in dorința de a aduce lumina și fericire în viata celor din jurul meu. Cine sunt eu? Un simplu om, nimic fără Dumnezeu!
Hobbiuri: 
Dupa cum spuneam, sufletul meu tanjeste constant dupa noi aventuri si experiente. Nu stiu ce as face fara stiloul si carnetelul meu de poezii care ma elibereza si ma introduc in propria-mi lume unica. De cand eram micuta, compun poezii si scriu eseuri cu aceeasi pasiune intensa. La polul opus, informatica reprezinta si ea o alta pasiune pe care am descoperit- o in timpul liceului. In timpul liber, lucrez la site-uri web si invat sa fac jocuri. Chiar daca sunt la inceput, pot spune ca muzica incepe sa ma fascineze din ce in ce mai mult, intrucat am descoperit ca imi place sa cant la chitara. Totodata, lectura este o parte nelipsita din viata mea, fiind o iubitoare de filosofie si literatura clasica: Platon, Feodor Dostoievski, Oscar Wilde, etc. . Bineinteles, imi petrec o buna parte din timp practicand mai multe sporturi. De aproximativ 2 luni, am inceput sa practic ciclismul datorita tatalui meu care mereu m-a incurajat sa incerc cat mai multe lucruri. Cand mi se face dor de copilarie desenez sau ies afara pentru a surpinde natura in poze.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Cu cât timpul trece , cu cât imi dau seama cât de unica și minunata este experiența de a fi elev in acest liceu. Când am pășit prima data in curtea acestei instituții, am fost intimidata de zidurile mari si atmosfera din jur. Nu mi-as fi putut imagina niciodată ca in scurt timp, cele mai frumoase prietenii , amintiri si învățături se vor forma. Am plans, am ras si cel mai important, am învățat ca aceasta etapa a vieții te formează nu ca si elev, ci ca si om in primul rând. Am participat la multe concusruri si de fiecare data a, depasit emotiile gandindu-ma la cat de recunoscatoare trebuie sa fiu, deoarece, datorita scolii in care invat ma aflu acolo in primu rand. Dorința mea este sa duc numele liceului care mi-a oferit atat de multe oportunități mai departe prin reușitele mele. “Dinicu Golescu “ nu va rămâne doar un nume pe diplomele mele, ci o a doua casa.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Am participat la faza nationala a Olimpiadei de tehnologie a inforamtiei unde am fost premiata. De sarbatori, am facut parte dintr-un grup restrans de oameni cu scopul de ajutare a unei familii nevoiase.
Olimpiade școlare: 
Acest an școlar mi-a oferit ca de fiecare data, noi oportunități de a participa la olimpiade și concursuri, dar mai ales oportunitatea de a-mi explora pasiunea pentru informatica. Am participat la 2 concursuri de informatica: Bebras si "Dan Barbilian", dar și la olimpiada județeana de tehnologie a informației , calificându-ma la etapa naționala unde am obținut premiul special, medalia de bronz. Totodata, am participat și la concursul “Cangurul matematician “unde am obținut premiul al doilea.
Competiții sportive: 
Anul acesta nu am participat la competitii sportive, insa am participat in gimnaziu la cateva concursuri de tenis.
Manifestări literar artistice: 
Anul acesta particip la concursul international de creatii literare "Creators of Justice Literary Awards" cu poezii scrise in limba engleza.
Proiecte de cercetare: 
_
Situația materială: 
Situatia mea materiala este una modesta, mama este asistent medical, iar tatal meu face parte din personalul auxiliar al unei scoli.
Premiul special: 
---------- Straine ----------- Arată-mi sufletul tău mie, Cu buzele-ți divine și necoapte, Sa ma furi cu mii de șoapte, Sa nu-mi dai drumul, papadie! Aici e nebunie și destin Artemis, Afrodita, tu, femeie! Cum m-ai găsit fără de cheie, In lumea mea de gheata și venin? Valsăm pe ceasul zilei trecătoare Și tac și Infernul și Olimpul, Cu zeii ce își omoară timpul, Privind la tine, al meu soare. De parca nu te-ai fi născut, Cu ochii închiși săruta-ma orbește Și inima si tot zdrobește, Pe un cerc fără sfârșit si început. Printre luceferii cu rimă si cu dor, Am sa te astern pe pânza de bumbac In culori aprinse portretul am sa-ti fac, Cu gândurile mele pline de amor. Si luna e un ghem de vată, Oceanul, o mare îndrăzneață Cu paru-i lung ce-n mal i se-agată Și lumea, piară, sub o pată! O pată însă ce ne înghite, Caci, iată, ritmul s-a pierdut. Cu pași nătângi si mâinile de lut, Ne legănam pe note învechite. Mai stii când eu te întrebam, Ce o sa faci de am sa mor? Iar tu, urlai, plângeai tremurator Si eu cu totul ma schimbam… Voiam sa-mi spui ca ma iubești, Acum, pe veci si fără de cuvinte Inima-ti sa-mi spui ce simte, Si ca pe mine ma doresti! Și apoi in brațe sa ma strângi Ca pe un prunc la inima curat, La gura sobei, de-o mamă alinat, Și tot dorul sa imi frângi! Ascunde-ți sufletul de mine! Caci tot ma doare când îl văd, Sunt cenușă,totul e prăpăd, Al tău iubit, acum “străine”… -------- Platonic---------- Cu mainile spre cer m-agat De un colt de nor. Cum de-am ajuns asa departe? Caci m-am nascut pe-un fir de iarba. Aici e frig, asa pustiu! Unde e raiul si cununa, Razele si muzica divina? Deodata singur m-am trezit, C-un fulg de inger pe un umar. Ce plapand, ce mic , ce neinsemnat, Sunt Doamne, insa, iata, Aici e liniste si pace... . Tunetul mi-e frate si fulgerul destin. Luna imi tainuie mistere. Ah, ce dragoste m-apuca! Caci pot sa merg spre univers. De as prinde o stea, doar una, Eu jur ca as veni la tine, Sa ti-o dau in dar. Atatea legi si axiome toate, Vor pieri sub sabia iubirii. Cum de-am ajuns asa departe? Caci m-am nascut pe-un fir de iarba. Aici e frig, asa pustiu! Unde sunt luceferii ei toti? Dar ce conteaza, ei sa piara! Caci suflul tau il simt aproape Si buzele ce imi vor spune: "Cum de ai ajuns asa departe? Caci inca nici nu te-ai nascut! Tu nu iti dai seama, Ca nu ai ceas si nici busola? Eu sunt vesnica si tu, Tarana-ti porti neincetat. Si nu vezi oare? Ca mii de ani ne despart?" Eu am sa te privesc si atat, Caci vorbele imi sunt otrava, Cum mi-e si gandul, mi-e si mintea, Cum imi este si tu, idila draga. De ce imi smulgi aripile acum? Ma lasi sa cad, ma lasi sa plang, Caci eu nu vreau sa ma nasc Pe un fir de iarba...