Inscriere 2020 - Florea Maria-Alexandra


Nume și prenume: 
Florea Maria-Alexandra
Clasa: 
XII-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mă numesc Alexandra Florea, am 18 ani, și sunt absolventă a Colegiului Național ”Dinicu Golescu”, atât a învățământului gimnazial, cât și a ciclului liceal. Fiind o fire ambițioasă și optimistă mereu am fost încrezătoare în capacitatea mea de a face față provocărilor, asumându-mi în același timp și responsabilitate pentru acțiunile mele. Mereu încerc să îmi ajut colegii, prietenii și familia prin orice modalitate posibilă, propunându-mi să păstrez liniile de comunicare deschise prin preocuparea față de nevoile acestora.
Hobbiuri: 
Pe parcursul anilor am încercat să mă țin ocupată cu tot felul de activități, astfel am ajuns până în ziua de astăzi să cânt la patru instrumente: pian, vioară, chitară și ukulele, am făcut voluntariate pe diferite planuri, și chiar am avut oportunitatea de a participa la cursuri de prim ajutor și de a fii un concurent în cadrul concursurilor din acest domeniu. Mai mult, consider și editarea video un hobby de al meu pe care l-am descoperit de-a lungul anilor de liceu, ceea ce a stârnit și dorința mea de a urma o facultate în acestă arie, pe lângă ceea ce aveam deja în plan.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Când vine vorba despre rolul unui profesor în dezvoltarea unui copil, vă pot spune că misiunea lui este să îl ajute pe elev să aibă încredere în el ca să poată progresa, pentru ca în final să poată să se descurce singur în viață. De-a lungul timpului și-au pus amprenta existenței, valorii și spiritului lor personalități proeminente ale învățământului și culturii, oameni speciali care nu doar ne-au îndrumat pe căile educației, ci ne-au învățat mai presus de orice să muncim, să facem ca binele, dreptatea, învățătura și frumosul să triumfe. Pot spune asta pentru că și eu mă simt mândră că sunt absolventă a acestui colegiu.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Încă din clasa a IX-a am participat la etapele județene și naționale ale concursului ”Sanitarii pricepuți”, singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, având oportunitatea și să iau parte la cursuri în acest domeniu. În plus, am reprezentat colegiul, dar și România și tradițiile acesteia în cadrul proiectului Erasmus+ "The Unifying Power of Arts", în cadrul mobilității din Skopje, Macedonia, în perioada 11-15 februarie 2019, cât și în cadrul mobiliății din Câmpulung, România, în perioada 7-11 octombrie 2019. De asemenea, de 3 luni sunt și membru oficial al clubului de voluntariat LEO Câmpulung "Leolution", după o perioadă de 4 luni de aspiranță în care am reușit să iau parte la strângeri de fonduri și donații, diferite acțiuni de dezvoltare a comunității în care trăiesc și chiar activități de ajutorare a copiilor cu dizabilități din diferitele centre locale.
Olimpiade școlare: 
Încă din ciclul gimnazial am participat an de an la etapele județene ale olimpiadei de informatică și chiar și la cele naționale (2013, respectiv 2015), cât și la etapele școlare, locale și județene ale olimpiadei de matematică unde am obținut diverse premii. Am mai participat și la concursul ”Gheorge Cenușe”, unde anual am obținut diferite rezultate și chiar și premii. Mai mult, în fiecare an din clasa a IX-a până într-a XI-a am participat și la olimpiada județeană de tehnologie a informației unde am obținut premiul doi, anul trecut participând și la etapa națională. În clasa a XI-a am participat și la etapa locală a olimpiadei de engleză și premiul al treilea la concursul judetean ”Cultural Heritage” (2018). În plus, am obținut alături de alți colegi mențiune la etapa naționala a concursului din cadrul Proiectului "Stop bullying-ului", secțiunea Compoziție plastică prin mijloace digitale (video), ediția 2018 și premiul special la concursul județean din cadrul proiectului educațional "Viitor pentru tine", tema "School fashion style", ediția 2019 și mențiune la Concursul Regional de Utilizare Software "Profi Excel", ediția 2018.
Competiții sportive: 
Deși nu am considerat această activitate ca fiind o competiție, deoarece inițial am decis să particip doar în scopuri umanitare, anul trecut în cadrul cros-ului caritabil Run4Change am obținut premiul al doilea, fapt ce m-a motivat să continui această pasiune pentru alergat și pe viitor să particip la maratoane. Iar în clasele gimnaziale am facut parte și din echipa de baschet a școlii.
Manifestări literar artistice: 
În clasa a XI-a am obținut premiul al treilea la concursul județean ”Cultural Heritage” (2018), unde am avut de făcut o compunere despre promovarea patrimoniului cultural din propriul punct de vedere. Iar în clasa a VIII-a, tot elevă a colegiului ”Dinicu Golescu” fiind, am obținut la concursul național "Poezia copilăriei europene" - în limba franceză premiul întâi.
Proiecte de cercetare: 
-
Situația materială: 
Familia mea are o situație materială bună, ambii părinți având locuri de muncă.
Premiul special: