Inscriere 2021 - Șendroiu Anastasia


Nume și prenume: 
Șendroiu Anastasia
Clasa: 
XII-a
Litera: 
D
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
9.99
Despre tine: 
Numele meu este Anastasia Șendroiu și am 18 ani. Sunt curioasă și foarte schimbătoare, îmi place să învăț despre ceea ce îmi atrage atenția și îmi place că pot plonja în tot felul de provocări. Sunt introvertită și această trăsătură mă face rezilientă. Am învățat să îi tolerez pe cei din jur și să îmi accept defectele pentru a continua să progresez. Îmi plac suprarealiștii, îmi plac plimbările pe munte și dansul. Nu îmi place marea, decât de departe și sunt, de cele mai multe ori, concentrată pe detalii. Uneori îmi scapă privirea de ansamblu, dar nu pot să spun că regret. Văd aspecte pe care alții nu le pot intui. Sunt deschisă la nou și am cultivat pasiuni în domenii variate, printre care Biologia, Chimia, Literatura, Istoria, Artele Performative. Sunt epicureică în sensul nobil al cuvântului. Îmi doresc să fac cercetare și pentru asta vreau să urmez medicina, la UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca. Consider că ce mă recomandă în acest sens este dedicarea mea și capacitatea de a-mi concentra energia asupra scopurilor mele. Sunt foarte organizată și îmi place să ies din zona mea de confort pentru a descoperi lucruri noi despre mine și despre cei din jur.
Hobbiuri: 
Filosofia. Am avut noroc că în liceu a venit acum doi ani o profesoară minunată de filosofie și am înființat cu ea și încă o prietenă (care era în clasa a 12-a atunci) un club de filosofie. Două ore pe săptămână stăteam să discutăm ce materiale mai citeam și m-a bucurat mult experiența asta. Am învățat foarte mult și foarte repede că e ușor să găsești moduri în care să te bucuri că ai timp să fii curios/curioasă. Am fost anul acesta admisă la CEX (Centrul de Excelență în Filosofie). A fost o experiență care chiar mi-a priit. Nu am terminat anul, pentru că m-aș fi pierdut foarte mult. Trebuia să pregătesc și admiterea și Bacalaureatul și simțeam că nu pot să pătrund informațiile pe care profesorii de filosofie le transmiteau. Totuși, aici mi-au trezit interesul cel mai mult cursurile de greacă, pe care le-am urmat până la sfârșit. Bunicul meu vorbește elină, limbă învățată în gimnaziu, și m-a sprijinit să nu abandonez această materie, întrucât dialectul ionic-atic nu este doar tulburător de frumos și muzical, ci este un manifest al culturii și o bornă în ceea ce privește evoluția speciei noastre. Îmi place pictura, dar nu pictez. Îmi plac expozițiile și artiștii, îmi place jocul de volume, mă impresionează critica plastică (uneori doar prin grandilocvență, dar de cele mai multe ori prin poezie). Da, îmi place poezia. Simona Nastac a fost o descoperire. Să nu uit de Gellu Naum cu pohemele și cu Zenobia sau de Marin Sorescu, de care m-am legat cu o tandrețe indescriptibilă. Drumețiile sunt un hobby pe care l-am moștenit de la tatăl meu și la care mă întorc vara cu un grup de prieteni; împreună alegem noi trasee și explorăm pentru a ne deconecta de întregul angrenaj social care ne acaparează în restul anului. Dansul este un alt mijloc prin care îmi place să revin la echilibrul meu interior.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt bucuroasă că am absolvit acest liceu și că am avut ocazia să cunosc oameni cu personalități foarte diferite, care au contribuit la formarea mea și care m-au influențat în multe moduri. Am evoluat odată cu colegii mei și cu toții ne-am schimbat mult în timpul acestor patru ani petrecuți împreună. Profesorii dedicați ne-au ajutat să ne maturizăm fără să ne pierdem entuziasmul și ne-au demonstrat că trebuie să pornească din nou dorința de cunoaștere, deoarece vom avea doar de câștigat din deprinderile autodidacte. Sunt mândră de faptul că am putut să îmi reprezint liceul și profesorii la olimpiade și concursuri și că am asimilat cunoștințele pe care aceștia le transmiteau cu pasiune. Pentru mine a însemnat mult să beneficiez de ajutorul unor oameni atât de dedicați care mi-au deschis drumul spre necunoscut (oricât de pedant ar suna, nu îmi pot imagina ce mă așteaptă, dar sunt convinsă că, datorită lor, sunt pregătită să explorez această lume nouă). De asemenea, aici am învățat să fiu pragmatică și să învăț eficient, pentru ca rezultatele mele să fie bune nu doar în domeniul care mă interesează în mod special, ci și în celelalte. Profesorii mei mi-au arătat că este un atuu să ai cunoștințe, chiar dacă uneori doar generale, în mai multe sfere, deoarece acestea contribuie la dezvoltarea frumoasă a personalității individului și îi permit acestuia să fie pregătit pentru provocările vieții. Cu ajutorul lor, am promovat examenul de Bacalaureat cu media 9.86, obținând următoarele note: 9.60 la Limba și Literatura Română, 10 la Matematică și 10 la Biologie (Anatomie și Fiziologie Umană, Genetică și Ecologie Umană).
Fapte și comportamente remarcabile: 
Am învățat să învăț singură. Am fost ajutată de câțiva profesori să mă afirm în câteva domenii. Am participat la olimpiade și concursuri școlare care mi-au adus recunoașterea și aprecierea celor care s-au interesat de progresul meu. Am fost admisă într-un club de voluntariat LEO, unde am învățat să fiu un cetățean implicat și un om conștient de puterea pe care o are în societate. Am participat într-un proiect ERASMUS+ "The Unifying Power of Arts", sub îndrumarea Doamnei Profesor Ludmila Buțoiu. M-am implicat și în alte acte de voluntariat, unele oeganizare chiar de liceu. Printre acestea se numără proiectul "Les couleurs d'enfance", în cadrul căruia am lucrat cu copii cu dizabilități și cu copii aflați într-o situație dificilă în familie. Proiectul avea ca scop deschiderea celor mici către arte și a culminat cu organizarea unui spectacol prin care aceștia să își prezinte talentele. De asemenea, am fost voluntar în cadrul târgului de universități RIUF, ediția virtuală din 8-9 aprilie 2020. Am participat la un Workshop pe tema Pictopoeziei, în urma căruia am aprofundat această noțiune și am studiat poeți români și nu numai care au abordat această tehnică inovativă. În timpul verii am fost voluntar în cadrul proiectului AIESEC, desfășurat în liceul meu. Workshopurile de dezvoltare personala ținute de studenții străini mi-au prezentat o nouă perspectivă și am descoperit împreună cu aceștia ce atitudine ar trebui să cultiv pentru a fi mai împăcată cu mine însămi și pentru a-mi valorifica puntele tari, fără a pierde controlul asupra slăbiciunilor. Mi-am dezvoltat și abilitățile de comunicare în limba engleză. În perioada iulie-august 2020 am participat la două tabere de vară organizate de studenții a două universități: Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea București. Am urmat cursuri ținute de profesorii acestor instituții.
Olimpiade școlare: 
Olimpiada Județeană de Biologie: clasa a IX-a am obținut locul I, în clasa a X-a, locul al II-lea și am fost calificată la olimpiada națională ca membru al lotului lărgit, în clasa a XI-a am obținut locul I, primul punctaj din județ, 93 de puncte, ceea ce mi-a adus calificarea din oficiu la olimpiada națională. Din păcate, aceasta nu s-a ținut. Olimpiada Județeană de limba română: am participat atât în clasa a IX-a, cât și în clasa a X-a. Am obținut mențiuni în ambele ediții. Olimpiada Județeană de Engleză: în clasa a X-a am obținut premiul al treilea. Olimpiada Județeană de Filosofie: pregătită de profesorul meu de educație financiară, domnul Pavel Zăbavă, am putut participa la această olimpiadă în clasa a XI-a. Am obținut locul al treilea, motiv pentru care am fost selectată în lotul lărgi pentru etapa națională. Nu am putut participa mai departe, deoarece a fost suspendată. Olimpiada Județeană de Chimie: în clasa a X-a am obținut premiul al treilea.
Competiții sportive: 
Am participat la un concurs de înot, în urma căruia am obținut locul al treilea.A fost o activitate extrașcolară, am ales să particip pentru că acest sport a contribuit foarte mult la descoperirea unei plăceri deosebite în a face mișcare.
Manifestări literar artistice: 
Am participat la Concursul Național de Creație Literară "F.A.L.L.", ediția I, în cadrul proiectului Educațional "Festivalul Autumnal de Limbă și Literatură", iunie-decembrie 2018, la secțiunea poezie și am obținut premiul I. În afara liceului, am participat la festivaluri de teatru împreună cu o trupă coordonată de actorul George Slătioreanu. Îndrumată de Doamna Profesor Ludmila Buțoiu am participat la o expoziție virtuală de poezii scrise de tineri din toată lumea în perioada carantinei generale. Acest concurs a fost organizat de o profesoară din Suedia.
Proiecte de cercetare: 
Nu am participat în niciun proiect de cercetare în timpul liceului.
Situația materială: 
Situația mea materială este bună.
Premiul special: 
Aceasta este una dintre poeziile trimise la expoziția organizată de profesoara suedeză: Timpul se dilată Am atâta spațiu între fragmentele de timp încât Mă gândesc la cum gândeam când Ieșeam sā vânăm lumini și flori Mișcările noastre se topeau într-un dans al amintirii. Când plouă Îmi dau jos șosetele Ca să îmi nu uite că ploaia are și gust și miros. Te văd câteodată Rar de tot Cum crești roșii și margarete Într-un colț tăcut al minții tale. Te privesc când ești tristă și pielea ta emană Parfum de brutărie. Ai devenit Un vis cald de copil. Ți-ai împletit părul Cu maci și ai căzut în univers. Îmi e cald în liniștea mea. Vorbesc în somn ca să mă asigur Că pot să sintetizez ambiții. Trăiesc la marginile mele Încă o ambiție și cad de la etajul patru în liniște Ca să nu trezesc infanta care Se joacă de-a viața la subsol. Uneori e mai simplu. Ni s-a cerut, bineînțeles, să compunem și ceva în limba engleză: A glimpse of unreal reality If I go searching the Earth for a better place to live, I'll find myself Searching the Earth for a better place to live. If I run to the end of time and dig out the ether beneath the Sun for a better place to live, I'll find myself Digging out the ether beneath the Sun for a better place to live. If I go wandering The fields of your mind with my eyes closed looking for my life, I'll find myself, wandering the fields of your mind looking for a life. One day, the two of us will meet. Aceste poezii aveau ca temă maniera în care tinerii au trăit experiența lockdown-ului. O altă poezie scrisă de mine: Nu fac nimic de obicei Câteodată stau și mă tem că celulele mele vor uita la un moment dat cum să sintetizeze proteine și eu o voi lua înapoi voi redeveni un nucleu colorat. Sper doar să fie o călătorie lungă spre casă ca să am timp să memorez toți codonii. În timpul verii trecute, am plecat într-o drumeție pe creasta Făgărașului; au fost șapte zile în care am căutat mult și am găsit la întâmplare niște momente goale de conținut, pe care nu am căutat să le umplu. O grămadă de ferestre Sunt acum pe munte și este prima dată când sunt singură. Ascult cum crește iarba și sunt foarte înțepenită. Soarele este încă aici și se uită la mine. Mă dor oasele de frig și de cald. Chiar am căutat starea asta. Albine, oi mai jos, lacuri și păsări. Am dat peste un lup de stepă. O altă poezie despre care nu îmi amintesc decât că a fost scrisă pe un pod, pe ploaie, ar fi aceasta: mergem încet pe drum ca să ascultăm muzica pe care o perorează radiourile mașinilor mereu ți-au plăcut intruziunile caste. unu doi patru e albastru, vine ultimul aflorimentul e sub patul tău, apa e plină de prăpăstii. ne-am prins (cu ghirlande) cum să reacționăm.