Inscriere 2021 - Ilinca Flavius Viorel


Nume și prenume: 
Ilinca Flavius Viorel
Clasa: 
IX-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mă numesc Flavius Ilinca, am 16 ani și sunt elev al Colegiului Național “Dinicu Golescu”, în clasa a 9-a. Mereu am considerat că viața este o competiție și doar cei ce luptă și își doresc cu adevărat să câștige își pot croi destinul mult visat. Mă consider o persoană deschisă, plină de idei și care se adaptează rapid în orice situație. Dintotdeauna am fost încrezător în propriile forțe și nu am dat niciodată înapoi când de-a lungul timpului am întâmpinat obstacole. Consider că, în viață, singurul care rămâne lângă tine când ai nevoie de ajutor ești tu însuți, ceea ce mă face independent de ajutorul altor persoane.
Hobbiuri: 
Pe parcusul anilor am practicat diferite sporturi si activități, însă niciuna nu mi-a stârnit interesul precum Karate, sport pe care îl practic de aproape 2 ani. Recent, mi-am descoperit și pasiunea pentru informatică, domeniu ce m-a fascinat dintotdeauna. De asemenea, în timpul liber prefer să citesc, să alerg, să merg cu bicicleta și să merg în drumeții ori de câte ori am ocazia.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă din gimnaziu, am aflat despre prestigiul liceului nostru și despre calitatea modului de predare. După un an petrecut ca elev al acestui liceu, am realizat că nu pot fi decat onorat și mândru că am oportunitatea să studiez într-un așezământ renumit la nivel național și internațional, să fiu îndrumat de cadre didactice competente și dedicate și să știu că, tot pe aceste uși, au ieșit personalități importante pentru țara noastră, lucru ce nu poate decât să mă inspire. De asemenea, mândria de a fi elev al liceului s-a reflectat mai ales în participarea mea în cadrul proiectului Erasmus+ “The Unifying Power of Arts”, deoarece nu reprezentam doar liceul nostru, cât și țara.
Fapte și comportamente remarcabile: 
În ultimii ani m-am implicat în diferite proiecte și cluburi de voluntariat, în încercarea de a reuși să fac o schimbare, un bine atât altor persoane, cât și mediului. Astfel, până in 2020, am fost membru oficial al clubului de voluntariat Leolution Câmpulung, unde m-am implicat în diferite activități, precum strângeri de fonduri, cross-uri caritabile, acțiuni de ajutorare a copiilor cu dizabilități din centre locale și diverse acțiuni de dezvoltare a comunității. Mai mult, pentru o perioadă de timp am fost membru al unui alt club de voluntariat, numit “Gaia Team”, unde am ajutat la realizarea mai multor proiecte, precum “Căsuța cu cărți” și activități de curățare a orașului. De asemenea, de câteva luni sunt membru al proiectului național “Acceleratorul de implicare civică pentru tineri”, trecând printr-un proces de selecție, si in final, fiind unul dintre cei 24 de participanți din peste 200 de candidați.
Olimpiade școlare: 
Încă din clasele primare am participat an de an la numeroase olimpiade, pe diferite domenii. În ultimii ani am participat la olimpiade de informatică, matematică, română, engleză, geografie si educație civică, unde m-am calificat la diferite etape și la care am obținut diverse premii. De altfel, am participat si la diferite concursuri, atât organizate la nivel școlar (“Știintele în acțiune”, unde am obținut premiul 1), cât și la nivel județean și național (Olimpiada Societății Pentru Excelență și Performanță în Informatică, etapa județeană, ediția 2021, unde am obținut mențiune). În ciuda pandemiei și a situației dificile prin care am trecut cu toții în ultimul an, am reușit să particip la câteva proiecte si concursuri, ce includ : concursul “Shakespeare essay competition” în limba engleză, proiectul “Sustainable Poetry”, concursul de matematică în limba franceză “Mathematiques sans Frontieres” , proiectul “Colors of Nature”, concursul “CDidei în cărti”, la care am obținut locul 1 atât la etapa județeană, cât și la cea națională, proiectul “Scrisoarea lui Neacșu”, Olimpiada de informatică, proiectul Erasmus+ “The Unifying Power of Arts”, concursul de informatică “Info Pro”, proiectul interliceal “Chiar de-i pandemie, lumea să n-o știe!”; am contribuit de asemenea la reorganizarea clubului de film “Cineclub CNDG”.
Competiții sportive: 
Consider că activitățile extrașcolare, în special cele sportive sunt extrem de importante pentru o dezvoltare armonioasă. De-a lungul anilor am practicat diferite sporturi, ce includ: înot, tenis de masă, dansuri, baschet, volei și șah. În momentul de față practic Karate, unde am participat la diferite tabere și concursuri și am obținut diverse premii: “Cupa Moș Crăciun”, unde am obținut locul 2 la proba de Kumite (luptă corp la corp) și “Cupa Neko Me Tecuci“, unde am obținut locul 1 la proba de Kumite și locul 2 la proba de Kata (combinații de atacuri si blocaje). De altfel, aproape anual am participat la competițiile organizate de Primăria Câmpulung în cadrul activităților de 1 iunie, atât la secțiunea cross, cât și la role si ciclism, unde am obținut în fiecare an rezultate bune, clasându-mă în primele 3 locuri. Mai mult, anul acesta am participat la cross-ul caritabil Run4Change, unde am obținut locul 7.
Manifestări literar artistice: 
Anul acesta am participat la concursul “Shakespeare essay competition”, unde am concurat cu un eseu scris pe tema “Five valuable lessons I learnt in 2020”. De asemenea, am participat și la proiectul “Sustainable Poetry”, ce consta în scrierea unei poezii în limba engleză despre sentimentele resimțite din cauza pandemiei.
Proiecte de cercetare: 
-
Situația materială: 
Familia mea are o situație materială bună, ambii parinți având locuri de muncă.
Premiul special: 
Pe parcursul ultimului an, în care am fost izolat, când singurul lucru rămas de făcut în “cușca” ce odată mi-a fost casă era să reflectez asupra trăirilor mele, mi-am dat seama că nu voi fi niciodată ca persoanele pe care le admir, ale căror vieți aș vrea să le trăiesc, să le simt fericirile, tristețile, dorințele. De ce? Pentru că, în singurătatea mea, am avut revelația că sunt unic și de aceea trebuie să urmez acel drum care este doar al meu. Vreau să experimentez toate trăirile umane în infinitatea lor, să cunosc eșecul, pentru că doar cu ajutorul lui voi putea triumfa, să mă las stropit de fericire si înecat de amărăciune, să-mi accept trecutul și să aspir la viitorul mult visat, să înfrunt durerea, cu ajutorul căreia toate momentele trăite, prin comparație, vor fi o dulce alinare. Cu alte cuvinte, îmi doresc ca toate culorile, tonurile si emoțiile vietii să nu-mi fie străine. Nu voi fi niciodată bun la tot ce-mi doresc , nu voi fi niciodată mai mult decât o fărâmă de nisip în furtuna așa-numită viață, purtată de aripile vântului; o fărâmă nomadă, asemenea sufletului meu, ce vrea să descopere, să crească, să inflorească, să zboare liber și, în final, când greutatea acestuia va fi prea mare pentru aripile-i fine, să cadă într-un grațios dans spre Noul Început, a cărui origine nu este cunoscută. Poate nu voi atinge niciodată perfecțiunea, însă voi fi cea mai bună versiune posibilă a mea, urcând pe cea mai înaltă culme a propriei mele existente, profitând de orice ocazie ce mi se oferă, trăindu-mi viața astfel încât fiecare alegere pe care o fac să mă aducă cu un pas mai aproape de potențialul meu maxim.