Inscriere 2021 - Ivașcu Andreea Daria


Nume și prenume: 
Ivașcu Andreea Daria
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mă numesc Ivașcu Andreea Daria, am 17 ani și sunt elevă a Colegiului Național "Dinicu Golescu", instituție de învățământ în cadrul căreia am urmat și am absolvit ciclul gimnazial, obținând media 10 atât la finalizarea celor patru ani de studiu, cât și la Evaluarea Națională. Sunt o persoană perseverentă, sociabilă, jovială. Îmi place să particip la activități care ajută comunitatea, să lucrez în echipă cu persoane noi, alături de care pot crea prietenii. Îmi doresc să asimilez cât mai multe informații, să mă dezvolt personal pentru a-mi îndeplini visurile.
Hobbiuri: 
Sunt pasionată de informatică și matematică, acestea fiind motivele pentru care am ales profilul matematică-informatică intensiv. În timpul liber citesc, ascult muzică, fac drumeții. De asemenea, sunt atrasă de înot și de fotografie. Deși nu pot spune că am realizat multe poze, întotdeauna am fost fascinată de expresiile faciale ale oamenilor, de experiențele de viață ascunse în spatele chipurilor lor, iar peisajele sau micile lucruri distincte din diferite locuri, nu numai că oferă bucurie și uimire privitorului, dar sunt si portaluri către diferite culturi.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt mândră să fiu elevă a colegiului! În acești ani am reușit să cunosc profesori care m-au îndrumat către perfomanță, care mi-au insuflat dorința de a învăța, să leg prietenii de durată, să particip la activități de voluntariat, la olimpiade și concursuri unde am obținut rezultate deosebite, am putut interacționa cu copii cu hobbiuri asemănătoare și în multe alte activități care m-au ajutat să mă dezvolt personal. Cu certitudine, după ce voi absolvi, voi privi în urmă cu mândrie și bucurie că am fost elevă a acestui colegiu și îmi voi aminti cu drag de timpul petrecut aici!
Fapte și comportamente remarcabile: 
Încă de la vârste fragede am fost încurajată să particip la cât mai multe activități extrașcolare. Primele competiții la care am participat au fost de creație plastică, creație literară, matematică, urmând ca în gimnaziu să particip la olimpiade la diferite materii, obținând rezultate foarte bune și ajungând până la etapele județene. Odată cu începerea liceului, am continuat să mă implic în cât mai multe proiecte și competiții, însă din cauza condițiilor pandemice, acestea au fost mai rare. La începutul clasei a IX-a, am obținut locul II la Concursul județean "Bunele maniere, adolescenții și pregătirea lor pentru viață", alături de echipa mea. De asemenea, am participat și la Olimpiada de Limba și literatura română, Olimpiada de Informatică și Olimpiada de Limba engleză, calificându-mă la etapele județene. În clasa a X-a, după o perioadă de probă de patru luni, am devenit membru oficial al Clubului LEO Leolution Câmpulung. În cadrul acestei organizații, am participat la multe activități de voluntariat, precum campanii de donație pentru copiii din medii defavorizate, crosuri caritabile (RUN4Change), renovări ale centrelor de ajutorare și mi-am adus contribuția la realizarea unui record mondial (proiectul "Note Us Down"). De asemenea, în cadrul colegiului am devenit membru al echipei de robotică FTC WATT'S UP, în departamentul de Proiectare, unde am concurat în Competiția First Tech Challenge. În plus, am participat și în proiectele Erasmus+ si AIESEC.
Olimpiade școlare: 
În acești ani de studiu am participat la multiple competiții școlare, precum olimpiade de limba și literatura română, matematică, limba engleză, limba franceză și informatică, unde am ajuns la etapele județene obținând rezultate foarte bune. Am fost îndrumată de profesori deosebiți care m-au ajutat să ajung la aceste performanțe. De asemenea, am participat la Concursul interjudețean de matematică "Gheorghe Cenușe", obținând mențiune, la Concursul județean "Micul informatician", unde am obținut premiile III și II, la Concursul județean de informatică "Dan Barbilian", unde am obținut premiul III, dar și la Concursul "Profu' de Mate". În plus, am dobândit rezultate deosebite ca rezolvitor la "Gazeta Matematică". Anul acesta am participat si la Concursul de Matematică în limba franceză "Mathématiques sans frontières".
Competiții sportive: 
-
Manifestări literar artistice: 
Cum am prezentat anterior, încă din clasele primare am participat la concursuri de creații literare, atât în limba română, cât și în limba franceză, pasiune continuată și în gimnaziu. Am obținut premii la numeroase concursuri județene și interjudețene, cu compoziții mai ales în limba franceză, și am participat la Concursul Național de literatură/creație "Pe urmele Moromeților" și Concursul Național de poezie în limbile franceză și engleză "Poezia copilăriei europene" (secțiunea în limba franceză). De asemenea, în acest an școlar am făcut parte din proiectul "Scrisoarea lui Neacșu", în cadrul căruia am comunicat prin scrisori cu elevii Colegiului Național "Andrei Șaguna" din Brașov.
Proiecte de cercetare: 
Am participat în cadrul proiectului de cercetare Erasmus+, având ca scop realizarea de legături interculturale între țări europene, precum: România, Turcia, Lituania, Croația, Macedonia. Din nefericire, în acest an, din cauza condițiilor pandemice, am putut comunica doar prin intermediul platformelor de socializare.
Situația materială: 
Dispun de o situație materială bună.
Premiul special: 
Apusul... momentul meu preferat al zilei... Sunt una dintre acele persoane care, de fiecare dată când vede un apus frumos, îl fotografiază, pentru a-și reaminti de liniștea pe care a simțit-o când a văzut acel peisaj. Pentru mine, apusul este "reminder"-ul dulce al vieții că și sfârșitul poate fi frumos, că indiferent cât de greu ar fi, poți ajunge la final, să te bucuri de ceea ce ai reușit. Apusul este cumva și echilibrul zilei, cel care desparte ziua de noapte, aducând stelele și luna într-un mod calm, plăcut. Acest moment mă face să mă gândesc că, schimbările nu trebuie să fie urgente sau forțate, deoarece ele vor veni la momentul potrivit, atunci când voi fi pregătită să le întâlnesc. Apusul desparte lumina de întuneric sau fericirea de tristețe, disperare, fiind starea aceea de calm, de liniște interioară la care ființa umană aspiră.