Inscriere 2021 - Leca Bianca-Ștefania


Nume și prenume: 
Leca Bianca-Ștefania
Clasa: 
XII-a
Litera: 
F
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
9.97
Despre tine: 
Mă numesc Leca Bianca Ștefania, am 18 ani și sunt proaspăt absolventă a Colegiului Național ,,Dinicu Golescu”. Câmpulungul este orașul meu de suflet, însă acum voi fi nevoită să plec în alt oraș pentru a-mi continua studiile, mai exact, în Brașov, dar, niciodată nu voi uita de unde am plecat și care îmi sunt originile. Sunt o fată ambițioasă și încrezătoare în propriile forțe, dovedindu-mi acest lucru de nenumărate ori. Îmi place să învăț, doarece vreau să ajung cât mai sus posibil.
Hobbiuri: 
Îmi place foarte mult să citesc. Cartea mea preferată se numește ..Zi după zi” și este scrisă de David Levithan. Autorul prezintă povestea unui adolescent, A, care, în fiecare dimineață, trăiește o altă viață, diferită de cea de ieri, dar și de cea de mâine. La început mi s-a părut o super idee, dar, pe parcurs, mi-am dat seama că acest lucru este o adevărată dramă, o povară pentru personajul principal. Alte cărți care chiar m-au impresionat au fost ,,Ion” de Liviu Rebreanu, ,,Sub aceeași stea” de John Green, dar și ,,Eleanor și Park” de Rainbow Rowell. Adevărul este că nu există o carte pe care am citit-o și nu mi-a plăcut, așadar lista poate continua. În 2019 am obținut un premiu pentru participarea la concursul ,,Cel mai bun eseu” din cadrul Proiectului Educațional Top-10 ,,Cele mai citite cărți”. La fel de mult îmi place să călătoresc. Îmi plac plimbările lungi cu mașina, îmi place să văd peisaje noi, oameni noi, tradiții, obiceiuri și așa mai departe. Transfăgărășanul rămâne în topul preferințelor mele de până acum. Am rămas uimită de peisaje și de cât de frumoasă este țara noastră. Am vizitat și Turcia și, la fel, am rămas foarte plăcut impresionată de peisaje, dar și de bunătatea oamenilor. Cel mai mult îmi place să-mi petrec timpul cu copiii. Fac voluntariat la centrul ,,Start”, centru destinat copilașilor cu dizabilități, de aproape un an, iar de fiecare dată când merg acolo simt că acolo este locul meu, asta îmi este menirea: să lucrez cu copilașii și să îi ajut. De aceea, mai departe, vreau să merg la Facultatea de Psihologie, pentru a-mi urma visul și, în același timp, chemarea.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă de când eram mică îmi doream să studiez la Colegiul Național ,,Dinicu Golescu”. Mereu o auzeam pe mama mea, absolventă a liceului, povestindu-mi despre profesori, colegi și diverse întâmplări. De fiecare dată când treceam pe lângă liceu spuneam; ,,Uite, acesta o să fie liceul meu! Aici o să fac liceul!”, eu fiind doar un copil de 8-9 ani. Ei bine, anii au trecut și visul mi s-a îndeplinit. În 2017 am intrat pe porțile liceului ca bobocel. Îmi plăceau foarte mult limbile străine, așadar am ales profilul de filologie. Aici am dat de colegi minunați, de profesori extraordinari, care vor rămâne în sufletul meu, iar, împreună cu aceștia mi-am făcut niște amintiri de neuitat. Acum, după cei mai frumoși 4 ani, pot spune, cu mândrie, că am absolvit Colegiul Național ,,Dinicu Golescu”. Nu-mi vine să cred pe unde au trecut anii. Sunt foarte recunoscătoare tuturor profesorilor, în special doamnei diriginte, Adelina Beldugan, deoarece, cu ajutorul dânsei am reușit să obțin nota 9,10 în examenul de bacalaureat la limba și literatura română, doamnei Loredana Șain, deoarece cu ajutorul dânsei am reușit să obțin nota 10 în examenul de bacalaureat la istorie, dar și doamnei Pascu, deoarece, cu ajutorul dânsei am reușit să obțin nota 9,20 în examenul de bacalaureat la logică. Media anilor de liceu a fost 9,73, iar media de la examenul de bacalaureat 9,43. Sunt extrem de fericită și de recunoscătoare că am reușit, iar, la fel ca mama mea, le voi povesti copiilor mei, cu mândrie, faptul că am absolvit un liceu de prestigiu, Colegiul Național ,,Dinicu Golescu”. Drumul meu în acest liceu s-a încheiat, însă amintirea acestor 4 ani minunați va rămâne mereu vie în sufletul meu.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Eu sunt o persoană foarte prietenoasă și îmi place să-i ajut pe ceilalți atunci când au nevoie. În urmă cu aproximativ un an am decis să particip la interviul de recrutare a noilor membrii pentru grupul de volunariat, LEO Leolution Câmpulung. Cu mare bucurie, am aflat că am fost acceptată și, din nou, un vis de-al meu se îndeplinise. Pot spune că a fost un an greu, deoarece am participat la foarte multe activități în cadrul grupului de voluntariat, mergeam săptămânal ca voluntar la terapiile de la centrul ,,Start”, dar și ,,Ghika”, și trebuia să învăț, deoarece se apropia examenul de bacalaureat. A fost greu, dar nu imposibil, deoarece, consider că nimic nu este imposibil atâta timp cât faci ceea ce-ți place. Recent, am primit diploma de 100 de ore de voluntariat, în mai puțin de un an, lucru cu care mă mândresc. Unul dintre cel mai mare eveniment la care am participat ca voluntar a fost strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilități, cross-ul, Run for Change. 8 ore de stat în picioare și de organizat ca totul să iasă bine, dar care, în final, au meritat, deoarece ne-am atins scopul. Alte proiecte la care am participat ca voluntar au fost: numeroase donații pentru familiile nevoiașe, un webinar, coordonat de mine, care a avut ca scop ajutarea adolescenților în alegerea carierei, confecționarea unor decorațiuni de Crăciun, care au fost puse prin oraș, un curs de prim ajutor și multe altele. Un alt proiect foarte drag sufletului meu, în care m-am implicat foarte mult și pe care abia aștept să-l facem este doborârea unui record mondial. Volunariatul este pentru mine modalitatea perfectă de a ajuta oameni și de a mă face remarcată, într-un mod pozitiv, în societate. Am participat și la un curs de dezvoltate personală în cadrul programului Energie pentru viitor, al fundației Leaders, cu ajutorul căruia am reușit să îmi dezvolt abilitățile de comunicare, de înțelegere, de creativitate, de lucru în echipă, dar, cel mai important, am învățat să am atât încredere în mine, cât și în ceilalți.
Olimpiade școlare: 
Nu
Competiții sportive: 
Am participat ca voluntar la cross-ul Run for Change, dar și la cursa onorifică a organizatorilor de la finalul evenimentului.
Manifestări literar artistice: 
Am participat, de ziua scriitorilor, la un eveniment desfășurat la Bun Cafe to go, care a avut ca scop promovarea literaturii. În cadrul acestui eveniment, am recitat o poezie scrisă de Ion Minulescu, anume ,,Celei care minte”.
Proiecte de cercetare: 
În clasa a XII-a am fost nevoită să realizez un atestat la limba franceză. În cadrul acestei lucrări, pot spune că am învățat foarte multe lucruri interesante despre cinematografia Franței, deoarece, aceasta a fost tema aleasă de mine. Am obținut nota 10 în urma prezentării acestei lucrări.
Situația materială: 
Dispun de o situație materială bună.
Premiul special: