Inscriere 2021 - Neguș Eliana-Theodora


Nume și prenume: 
Neguș Eliana-Theodora
Clasa: 
IX-a
Litera: 
A
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Numele meu este Eliana Neguș, am 15 ani și sunt elevă la Colegiul Național „Dinicu Golescu”. Aș putea să ma descriu ca fiind un elev model, perfect din toate punctele de vedere, însă știm la fel de bine că, în realitate, nimic nu există la modul ideal, deci nu aș putea nici eu să pretind acest lucru… Ceea ce va pot spune , cu sinceritate, despre mine este faptul că sunt într-adevăr, o persoană implicată, ambițioasă, care își dedică intergal timpul și energia lucrurilor în care crede și pe care și le asumă.
Hobbiuri: 
Încă de mică am fost pasionată de tot ceea ce înseamnă arta , indiferent la ce ne referim prin acest concept destul de vag: pictura, desenul, grafica, fotografia, moda ori literatura. Am făcut de-a lungul timpului o serie luuuungă de activități extra-școlare, pe principiul „încearcă totul până descoperi la ce ești bun”- după ce am încercat cam tot ce am avut ocazia, de la sport la teatru, iar în final, m-am oprit la a face 7 ani de cursuri de desen. Sunt o mare amatoare de cărți, filme si seriale. Îmi petrec o buna parte din timpul liber citind, atât beletristică, cât și documentandu-mă în legătură cu diverse domenii.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Cu mâna pe inima, pot spune că una dintre cele mai mari realizări ale vietii mele este faptul ca am avut oportunitaeta de a fi eleva a Colegiului National Dinicu Golescu. Încă din prima zi în care am intrat pe poarta Colegiului, am știut că acesta este locul în care trebuie să fiu. Chiar dacă eram doar un copil de clasa a V-a pierdut într-o „mare de oameni mari”, nu m-am îndoit niciodată de faptul că „Dinicu” este locul unde voi crește, voi învăța, voi cunoaște oameni extraordinari, voi râde, voi plânge… locul unde am să învăț să devin cineva. După mai bine de 5 ani în care am avut parte de nenumărate experiențe, atât în cadrul orelor de curs și pauzelor, cât și al multelor proiecte la care am luat parte, pot spune că CNDG este, pentru mine, mai mult decât o simplă școală ce se rezumă la o clădire veche și 6 ore de stat într-o bancă… Dinicu este, și va rămâne pentru totdeauna o parte importantă îm povestea vieții mele. Recent, am devenit singurul elev responsabil de imaginea integrală din online a Colegiului, eu fiind cea care manageriază toată activitatea din social media ce ține de CNDG(PR + creat de conținut) - pagina de Facebook, contul de Instagram, website-ul etc. fapt care m-a determinat să mă atașez și mai mult de Colegiul pe care deja îl consider o a doua mea casă.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Întotdeauna am fost genul de persoană care să se implice trup și suflet în absolut orice activitate îi strânește interesul. Încă din clasele mici nu cred că am ratat ocazia de a participa la niciun concurs, eveniment, activitate extra-școlara ori proiect indiferent de domniu sau tematică. Liceul este perioada cea mai plină de oportunități din aceasta categorie, deci pot spune cu sinceritate că acestea au fost unul dintre motivele pentru care eram extrem de nerăbdătoare de a începe clasa a IX-a. Zis și făcut, se poate spune că nici acum nu am ratat nicio ocazie de a învăța ceva nou și de a lau parte la aceste minunate activități... Am început prin a deveni membru al echipei de robotică FTC WATT'S UP, pe departamentul de Marketing&PR, alături de care am participat la Competiția First Tech Challange. Ulterior, oportunitățile s-au ivit rând pe rând. În prezent sunt membră a echipei Podcast CNDG - un nou proiect înființat în acest an, ce constă în realizarea de discuții tip podcast alături de profesori, cât și de oamenii de seamă din zona noastră și nu numai, cu scopul de a îndeparta cât mai mult posibil bariera creată de diferențele sociale și impusă de sistemul educațional dintre elev și profesor. De altfel, sunt si singurul elev responsabil de promovarea si imaginea publică a Colegiului pe toate rețelele de social media, fapt pe baza căruia mă pot mândri si pentru care sunt profund recunoscătoare, căci Dinicu a devenit, la propriu, o parte din mine. Recent am devenit si membru al noii generații a proiectului Cineclub CNDG, clubul de film înființat în urmă cu 2 ani de o serie de actuali absolvenți ai Colegiului, ce a fost readus la viață de noi, câțiva dintre elevii claselor a IX-a.
Olimpiade școlare: 
Dat fiind contextul actual, un lucru pe care l-am regretat în acest an a fost faptul ca majoritatea olimpiadelor școlare au fost anulate. Încă din clasele primare am participat la concursuri și olimpiade, în urma cărora am obținut premii la etapele județene, cât și naționale. Ultima mea participare a fost anul trecut, exact înainte de instaurarea carantinei și înainte ca lumea sa ia o întorsătură radicală pe care nimeni nu o prevedea, unde am obținut locul 1 la etapa locală a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana, din nefericire etapele următoare fiind anulate. Pe parcursul celor 4 ani de ciclu gimnazial, pe care i-am petrecut tot în cadrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, am participat și am obținut de fiecare dată unul din cele 3 premii la Olimpiada de Tehnologia Informației si a Comunicării. De altfel, am luat parte și la etapele județene ale Olimpiadei de Limba și Literatura Română, Limba Engleză, Limba Germană, Științe Socio-politice și Cultură Civică ori Limba Franceză.
Competiții sportive: 
-
Manifestări literar artistice: 
-
Proiecte de cercetare: 
-
Situația materială: 
Dispun de o situație materială bună.
Premiul special: 
În acest an, în cadrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, am inițiat un nou proiect intitulat Podcast CNDG. Acesta constă în realizarea unei emisiuni de tip Podcast, în cadrul căreia să avem ca invitați profesorii din CNDG-cu scopul de a cunoaște „omul din spatele catedrei” și de a purta o conversație deschisă în care să abordăm diverse subiecte ușor mai inedite, ce nu s-ar discuta în general la clasă. De asemenea, avem alături de noi ca invitați și foști elevi ai CNDG, care au ajuns oameni mari și au dus renumele Colegiului departe, cât și oameni de seamă ai Câmpulungului. Suntem o echipă de 7 elevi, de la clasa a IX-a, până la a XII-a, care își dedică timpul liber pentru a sta împreună la școală în studioul amenajat recent într-o micuță cameră de la etajul 2,muncind și implicându-se trup și suflet pentru a realiza ceva frumos, ce sperăm să vă placă și dumneavoastră. Link Youtube Podcast CNDG:https://www.youtube.com/channel/UCen69nly7GFGy6fptx1nOgA