Inscriere 2021 - Niculescu Alis Gabriela


Nume și prenume: 
Niculescu Alis Gabriela
Clasa: 
IX-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
9.82
Media generală: 
9.91
Despre tine: 
Mă numesc Niculescu Alis Gabriela, sunt elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Dinicu Golescu”. Venind de la Școala Gimnazială Nr.1 Valea Mare-Pravăț, unde am obținut rezultate deosebite atât la toate materiile, cât și la Evaluarea Națională, am reușit să ajung la cea mai bună clasă a acestui liceu (din punctul meu de vedere). Mă consider tipul omului sincer, serios, devotat, amuzant și cu spirit de echipă.
Hobbiuri: 
În timpul liber sunt o pasionată a cititului, a sportului,a desenului, a muzicii- cochetând de asemenea și cu instrumentul meu preferat, saxofonul. Drumețiile în aer liber reprezintă un alt hobby de-al meu.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Fiind un liceu de prestigiu, cu profesori inediți, care mereu încearcă să aducă inovația în educație și care ne oferă ocazia de a participa la diverse olimpiade, concursuri și proiecte atât naționale, cât și internaționale, pot spune că sunt mai mult decât onorată că am devenit elevă a acestuia.
Fapte și comportamente remarcabile: 
De-a lungul anilor m-am implicat în proiectul ”Let's do it, Romania!", unde am ajutat la curățarea comunei Valea Mare-Pravăț. De asemenea, împreună cu anumiți elevi ai Școlii Gimnaziale Nămaiești, ne-am remarcat la etapa județeană a Concursului Național DIVERSITATEA „O șansă pentru viitor”. Anul acesta, la nivel educațional, am participat la diferite concursuri, precum Concursul International de Matematică Aplicată "Cangurul", concursul de matematică în limba franceză “Mathematiques sans Frontieres” și concursul “CDidei în cărti”, la care am obținut locul al II-lea la etapa județeană. Am mai făcut parte din echipa Proiectului Erasmus+ “The Unifying Power of Arts”.
Olimpiade școlare: 
Încă din gimnaziu am reușit să obțin rezultate deosebite atât la Olimpiada de Limba și Literatura Română, cât și la Olimpiada de Matematică, mergând până în faza județeană. Anul acesta, am participat la Olimpiada Națională Gazeta Matematică (faza locală și faza județeană).
Competiții sportive: 
-
Manifestări literar artistice: 
Am participat la concursul “CDidei în cărti”, unde am obținut locul al II-lea la etapa județeană.
Proiecte de cercetare: 
-
Situația materială: 
Am o situație materială normală, în care ambii părinți sunt salariați.
Premiul special: 
Începuturile acestei lumi au pus în vârful ierarhiei puterea brută, forța ce sălășluia în trupurile fiecăruia. Însă, cu timpul, oamenii au evoluat, și-au schimbat valorile, idealurile, iar în aceste vremuri întunecate, în care toată lumea a fost încercată de boli, războaie și dezastre naturale, educația rezultată din dorința de a rezolva aceste probleme a devenit primordială. Astfel, putem spune că educația este cheia pentru tot ceea ce este bun în lumea noastră de azi. Din păcate, respectul care s-ar cuveni oricui a fost rezervat decât celor „ cu carte”. Așadar, cei care nu au avut șansa de a-și îmbunătăți cunoștințele sunt priviți de sus, chiar batjocoriți. Însă această discrepanță le răpește și anumite drepturi, ei fiind obligați să muncească această forță pe care o are fiecare, pe salarii invers proporționale cu munca imensă pe care o depun zilnic. Deci, în timp ce „intelectualii” acestei lumi trăiesc în luxul dorit, mulți oameni se chinuie, reușind de-abia să supraviețuiască pentru ziua următoare. Dar noi, cei care am avut și încă avem șansa la învățătură și avem condiții mult mai bune, nu suntem capabili și nici nu ne dorim să îi ajutăm sau măcar să le respectăm efortul celor care chiar se sacrifică pentru comfortul nostru. Nu mă înțelegeți greșit, vorba aceea: „Ai carte, ai parte”, dar să nu uităm de „Oriunde vei merge in viață să lași loc de bună ziua”.