Inscriere 2022 - Tanasoiu Maria


Nume și prenume: 
Tanasoiu Maria
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10
Despre tine: 
Numele meu este Maria Tanasoiu si am 16 ani.Sunt o fire introvertita, insa nu pot spune ca acest lucru este un impediment in fata dezvoltarii personale, ci mai mult un atu. Imi place sa studiez oamenii simpli, sa citesc carti pe care nimeni nu le citeste si sa calatoresc acolo unde nimeni nu o face. In fiecare zi viata ma uimeste: cum un fir de iarba creste, cantecul neobosit al pasarilor, tot ceea ce ma inconjoara. Imi iubesc viata asa cum este, sunt un copil fericit al Domnului, insa imi doresc desigur sa evoluez atat din punct de vedere intelectual, cat si din punct de vedere sufletesc. Sunt un suflet artistic, liber, insa intotdeauna echilibrez balanta cu seriozitatea si ambitia pe care le depun in tot ceea ce fac. Sunt deschisa spre a cunoaste oameni noi, dar si spre a invata cat mai multe despre stiinta, cultura: drept dovada concursurile si proiectele la care am participat pe parcursul anilor. Iubesc sa vad ca ajutorul pe care il ofer oamenilor se materializeaza in zambete, oricat ar fi el de mic. Cel mai mare vis al meu este sa pot face acest lucru in continuare: sa vad zambete la care am contribuit.
Hobbiuri: 
După cum spuneam, sunt un suflet artistic ,drept urmare am multe hobbyuri in acest domeniu.Cel care ma reprezintă este scrisul:inca de la 8 ani scriu poezii și rareori proza. Toate creatiile pe care le realizez le postez in mediul online, unde sunt apreciate sau de ce nu, criticate de o comunitate unita. Cititul a reprezentat pentru mine o poarta de intrare in universul literaturii, dar si al compusului, deaorece m-am inspirat de la marii clasici cum ar fi William Shakespeare, Oscar Wilde, etc..Atunci cand am timp deslusesc si tainele filosofiei cu ajutorul lui Seneca sau Aristotel."Mens sana in corpore sano"-desigur, sportul face parte din viata mea. De aproximativ 2 ani, practic pilates si alerg seara atunci cand am timp. Am o pasiune profunda pentru natura si deoarece am renuntat la desen, surprind copacii, marea sau campiile prin fotografii. Totodata, de cand am intrat la liceu, am inceput sa am o pasiune si pentru matematica si informatica, avand in vedere ca vreau sa urmez studii in cadrul academiei militare Ferdinand 1.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Ma simt cu adevărat mândra ca sunt eleva la colegiul Național Dinicu Golescu și nu doar in momentele de glorie, ci in fiecare zi. Ma simt onorata sa urc pe scările pe care au pășit personalitățile absolvente ale liceului și nu numai, căci și tatăl meu a absolvit acest liceu ,urmând apoi o facultate de prestigiu. Deși , ca orice licean, nu ma trezesc de fiecare data cu zâmbetul pe fata când vine vorba de mers la școala (doar e 6 dimineața :) ), pe parcursul zilei ma destind și chiar ma relaxez. Sincer sa va spun, in prima zi de școala am fost speriata de zidurile mari si impunatoare ale colegiului. Credeam ca profesorii vor fi duri si neintelegatori, însă m-am înșelat :aceștia s-au dovedit a fi indrumatorii noștri, niște oameni cu valori deosebite care doresc cu adevărat succesul nostru. Aici am cunoscut prietenia adevarata datorită proiectelor in grup si activitatilor de echipa. Și da,zicala școlii este pe cât se poate de adevarata:”Nu zidurile fac o școala ,ci spiritul ce domnește intr-însă”. Aici am învățat sa fiu perseverenta, sa nu las nicio dezamagire sa ma înfrângă și niciun succes sa ma umple de trufie. Deși in generală nu m-as fi așteptat niciodată, la liceu am descoperit ca imi place matematica , dar si competițiile si olimpidele. Mândria de a fi eleva a colegiului se citește si se va citi întotdeauna nu in cuvintele pe care le spun, ci in faptele mele, in lacrimi si in zâmbete .
Fapte și comportamente remarcabile: 
Concursul international „Technovation Romania- Adfaber „ a reprezentat o oportunitate pentru mine sa- mi pun visul in aplicare, anume sa vad cat mai multe zambete. Asa a fost creata aplicatia echipei noastre ,”Dayo”,menita sa ajute persoanele care sufera de probleme emotionale cum ar fi: depresia, anxietatea, ED(eating disorder),etc. . Ideea inovativa a aplicatiei noastre a plecat de la un chestionar in legatura cu problemele emotionale pe care l-am trimis elevilor colegiului nostru, la care am avut peste 100 de raspunsuri care indicau ca exista o problema majora. Aplicatia a fost remarcata la nivel National de catre Adobe, astfel am primit mentori specializati.
Olimpiade școlare: 
Pe parcursul ciclului gimnazial al participat la mai multe competitii scolare, dintre care mentionez olimpiada judeteana de limba germana unde am obtinut locul 3. Pana acum, la liceu, am participat la numeroase concursuri: in clasa a 9- a am obtinut locul 1 la festivalul national „CDIdei in carti”, am participat la concursul international de matematica aplicata „Cangurul”. Clasa a 10-a a insemnat o etapa noua in dezvoltarea mea, deoarece am participat impreuna cu echipa mea la concursul international pentru aplicatii mobile „Technovation Romania-Adfaber”, unde, datorita ideii aplicatieia, am castigat sponsorizarea Adobe. De asemenea, m-am calificat la etapa judeteana a olimpiadei de matematica. Am obtinut mentiune la etapa judeteana la olimpiada de limba si literatura romana, premiul 3 la concursul International de matematica aplicata „Cangurul” , premiul 2 la concursul de creatie literara „Povesti de iarna” (sectiunea germana), premiul 1 la etapa judeteana „CDIdei in carti”. Am luat parte si la proiectul „Fridges for future”.
Competiții sportive: 
In gimnaziu am participat la 2 concursuri de tenis.
Manifestări literar artistice: 
In gimnaziu am obtinut un premiu datorita unui concurs de recitat poezii , iar in liceu am participat la concursul de creatie literara „Povesti de iarna” si la un proiect extrascolar "Scrisoarea lui Neacsu".De asemenea, cateva dintre creatiile proprii au fost publicate in gazetele scolare din judetul Valcea.
Proiecte de cercetare: 
Nu am participat la proiecte de cercetare.
Situația materială: 
Am o situatie materiala modesta.
Premiul special: 
Aceasta este o poezie scrisa recent, intitulata „Saturn”: Imi place cand ploua. Cu picaturi mici,cu propria lor vointa. Aici nu exista timp, Totul e o metamorfoza a simturilor, Norii coboara la ceai dimineata; Nu beau cafea, e prea amara. Cateodata bate vantul, Dar numai pentru o clipa, Caci apoi raman singura, langa copaci.Te-am zarit prima data sub un fir de iarba; Nu te-am privit in ochi; Dar stiam ca o sa-mi aminteasca de ocean, De parul incalcit al marii; Si am sa simt iar scoici in papuci. Ma urmareai ca un hot de buzunare: Pe pajisti,dealuri, chiar si munti. Dansai, faceai tumbe si valsai. La un momendat ai inceput sa reciti:De atunci imi place Shakespeare. Nu erai un tenor bun, Dar era ceva in vocea ta, Ce imi amintea de blana din bucatarie, Ce scartaia cand alergam. Oare chiar voiai sa ma pierd in ai tai ochi? Vocea ta a disparut deodata. La inceput am zis:"Ce bine!",Dar apoi si soarele a fugit.Si era frig. Am inceput sa te caut luni; Apoi marti si miercuri;Sub pietre, ape si pamant; Murdara, insetata, fara harta si compas.Si era frig.Ti-am gasit urmele la capatul lumii. Stiam ca trebuie sa sar... .Cadeam printre meteori,Apoi am devenit si eu unul dintre ei:O piatra- dar cu ratiune, Dar care voia acum sa-ti vada ochii, De care imi amintea sclipirea stelelor. Cadeam prin univers inerta. Eu eram axioma lui zero: Un nimic care exista; Eu eram vidul, Eu, eu si nimeni alta! Ai pus inele lui Saturn, Sa nu cumva sa n-o zaresc.”Of,Saturn,de-ai sti ce sufar, Caci nu sunt meteor!"Ma dezintegram pietricica cu pietricica, Cadeam spre un loc cu oceane; Mirosea a paine copata, Si parca si a busuioc. Oare te voi gasi aici? Aici s-au nascut ochii pe care am refuzat sa-i privesc? Urmatoarea poezie se intituleaza „Indigo”. Este o poezie speciala pentru mine, deoarece am scris- o in perioada cand bunicul meu ere bolnav: In indigo-mi pictez gandirea,Pe un cub diform de gheata, Ce-mi dizolva incet trairea, Legata cu sfori si ata. Atatea strazi apar deodata,Ca nu stiu pe care s-o aleg; Pana si traista-i dezlegata, Dar nu-i timp sa inteleg.Gandul zboara fugitiv. Si apoi se duce catre cer. Sa fie asta sugestiv?Caci indigou-i efemer... . Scriu poeme si in limba engleza. Urmatorul, "Bad luck" este un poem pe care l-am trimis si la un concurs "Poetry Nation":"Die,live,die,live".Such a shame to die like this, With no weapon, on the ground; Feeling like a broken piece. A week deserter of life, Who poured the grief into glasses; Just like an exhausted wife. Happiness had too many faces; For that poor and fragile heart..."Live, die, live, die". The petals are getting less. There's nothing to confess. The last one...bad luck.