Inscriere 2023 - Gherghel Nicusor Vlad


Nume și prenume: 
Gherghel Nicusor Vlad
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Ceea ce pot spune despre mine e ca sunt o persoana deschisă către orice imi aduce viața. Am învățat ca deși câteodată nu este așa usor, eu însumi sunt cel care decide dacă vreau sa nu sa ma ridic. Am multe pasiuni, după cum spuneam, imi place sa traiesc cat mai multe experiențe: in timpul liber desenez , învaț sa cant la chitara , ascult muzica sau fac sport in aer liber. Sunt o fire ambiverta și deși imi imi place sa ma descopăr petrecând timp perfecționându-mi hobby-urile, prefer sa stau cu prietenii, făcând diferite activități: excursii, participări la concursuri, etc. De asemenea, am o pasiune pentru informatica algoritmica, dar imi place sa ies si puțin din tipare si sa creez propriile jocuri video.
Hobbiuri: 
Sunt pasionat de programare, atat cea algoritmica ce se preda in liceu cat si cea pentru dezvoltarea jocurilor si aplicatiilor pe care o studiez de placere in timpul liber.Acest hobby m-a purtat la o multime de concursuri si competitii,cea de care sunt cel mai mandru fiind hackathon-ul "Jeu parle francais" , un concurs international de creat jocuri video cu o anumita tematica organizat de "Organizatia internationala a francofoniei" (OIF), unde, am castigat locul intai dar cel mai important ,am cunoscut oameni noi pasinonati de acelasi lucru si am legat prietenii ce par si astazi indistructibile. Pe langa asta,sunt un mare fan al sportului in natura.Iubesc mersul cu bicicleta,plimbatul seara ,alergatul si pescuitul in verile in care merg la bunici.As vrea sa spun ca si gatitul este una din pasiunile mele ,dar dupa cum toti prietenii mei stiu,sunt un antitalent cand vine vorba de bucatarie.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt elev al Colegiului National "Dinicu Golescu" de cand ma stiu.Intr-un fel, simt ca am crescut intre zidurile sale.Am pasit prima oara in el in clasa a 5-a si m-a captivat atat de tare inca 7 ani mai tarziu, tot pe aceleasi holuri ma grabesc sa ajung la timp la ore.Desigur, am avut si zile mai bune si zile mai rele, zile in care ajungeam acasa plin de mandrie cu o nota mare,sau cu coada intre picioare din cauza unei note mici,dar mereu am avut parte de profesori corecti care isi iubesc meseria si predau din placere si de colegi amuzanti cu care sa ma inteleg de minune.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Cea mai mare realizare a mea este cu siguranta premiul I la concursul international "Jeu parle francais" de creat jocuri video in limba franceza,care m-a motivat atat sa continui cu pasiunea mea de a realiza jocuri, cat si sa invat mai multa franceza, ce pana la momentul acela nu era chiar materia mea favorita. Am participat de asemenea la o multime de activitati de voluntariat: Anul trecut am ajutat ONG-ul "POV21" la strangerea a nu mai putin de 500 de carti pentru dotarea unei scoli defavorizate din judet ,am fost parte din echipa "Acreditari Voluntari" la "Saga festival 2023" si am ajutat la realizarea proiectului "Erasmus+" in cadrul liceului nostru.
Olimpiade școlare: 
Si anul acesta,ca si in ceilalti 3 ani de liceu am participat la "Olimpiada judeteana de informatica".Premiul meu de anul acesta a fost Mentiune,iar anul trecut premiul 3.De asemenea am participat la "Olimpiada Nationala de Inovare si Creatie digitala Infoeducatie" la care am luat de asemenea mentiune.Tot pe aceasta ramura a fost si concursul judetean de informatica algoritmica "Dan Barbilian" la care am obtinut inca o data mentiune. Anul acesta am participat si la concursul national "Cangurul Matematician" la care am castigat premiul II. In ce priveste concursurile extrascolare, am castigat premiul I la concursul international de creat jocuri video in franceza "Jeu parle francais" si mentiune la concursul de scris poezii in franceza "Adolescentul si Francofonia".
Competiții sportive: 
Desi iubesc sa fac sport,nu am participat la competitii sportive in timpul liceului.
Manifestări literar artistice: 
In cadrul concursului "Adolescentul si Francofonia" am realizat o poezie de cateva strofe in limba franceza avand ca tema trecerea ireversibila a timpului.Acest lucru a fost deosebit de dificil deoarece scrisul poeziilor este deja un lucru complicat care necesita timp, iar scrisul lor in alta limba face totul mult mai provocator.Imi place sa scriu poezii din cand in cand si am inceput deja sa scriu o carte cu intamplari din viata mea dupa exemplul lui Ion Creanga,poate intr-o buna zi ,cand voi mai creste,o voi publica.
Proiecte de cercetare: 
Am participat la "Erasmus+",insa nu am facut parte din echipa care a plecat in strainatate.
Situația materială: 
Am o situatie materiala modesta.
Premiul special: 
Pana cand moartea ne va desparti (Vlad Gherghel) Ce ochi! Ce gura! Ce faptura! M-apuca iar o dragoste nebuna... Te-as vrea dansand pe veci, sublim la mine-n palma Te-as admira uimit.chair si a mia data. Ti-as face cadou luna,si stelele de sus Ti-as da zilele mele,caci te iubesc nespus. Dar tu nu-mi vrei iubirea, Nu esti decat o hoata! Tu m-ai tradat miselnic Cu zambetul pe fata! Din suflet mi-ai luat focul Si acum e numai gheata... Cuvinte dulci si amare Se aud fara incetare Din camera in care Mai e doar o suflare. Ea zace fara viata,ucisa cu cruzime De sotul ei frenetic,cuprins de gelozie.