Inscriere 2023 - Ghiorghitoiu Maria Adina


Nume și prenume: 
Ghiorghitoiu Maria Adina
Clasa: 
XI-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10.00
Despre tine: 
Mă numesc Maria Ghiorghițoiu, am 17 ani și îmi place foarte mult să cânt, deoarece muzica face oamenii feiriciți și îi unește. Sunt o persoană sociabilă, iar datorită pasiunii mele am avut ocazia să cunosc o mulțime de oameni talentați și cu suflet bun, de aceea sunt recunoscătoare pentru darul pe care mi l-a oferit Dumnezeu. Îmi place să admir natura pentru că este singurul loc în care mă simt liberă și pot să fiu atentă la mine, de aceea petrec mult timp plimbându-mă. De asemenea, îmi place foarte mult cititul pentru că mă transpune în altă lume și mă ajută să îmi dezvolt imaginația. Pot spune că sunt o persoană muncitoare și nu renunț la visurile mele. Visul meu este să fiu admisă la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Sunt o persoană empatică, perseverentă și responsabilă, iar respectul față de toată lumea este principiul de bază din viața mea.
Hobbiuri: 
În lumea plină de provocări și responsabilități, avem nevoie de activități care să ne ofere o scăpare și o sursă de bucurie și împlinire. La mine această activitate este muzica. Îmi place să particip la evenimente în care să reprezint zona noastră, zona Muscelului, deoarece este una dintre cele mai frumoase din țară, atât pe plan artistic, cât și vizual. Pasiunea mea a început de când eram mică și bunica îmi canta melodii din zonă, iar văzând că îmi plac așa de mult, m-a înscris la dansuri populare la vârsta de 5 ani, iar mai apoi la cursuri de canto la Școala Populară de Arte si Meserii din Pitești, unde studiez de 6 ani. Această pasiune îmi aduce numeroase satisfacții prin aplauze numeroase, oameni fericiți, dar și premii.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Sunt foarte mândră să fiu elevă la Colegiul Național “Dinicu Golescu”. În acest loc se cultivă nu doar cunoștințele academice, ci și valorile personale. În fiecare zi mă simt motivată și inspirată știind că pe aceleași holuri au mers zi de zi oameni remarcabili. În acest loc suntem încurajati și susținuți să atingem excelența în învățare și să ne dezvoltăm competențele în diverse domenii. Profesorii depun eforturi considerabile care ne asigură educația de calitate. De asemenea, fratele meu a studiat la acest liceu și de când eram mică îmi doream să învăț unde a învățat el pentru că este un model pentru mine, fiind un inginer de succes.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Am obținut premiul II la concursul regional “Francofête” si mențiune la etapa regională “Chants, sons sur scène” la secțiunea de interpretare vocală în limba franceză. De asemea, am obținut premiul I la festivalul “Mugurii Folclorului Argeșean” și urmează să particip la unul dintre cele mai mari festivaluri-concurs de muzică populară din țară.
Olimpiade școlare: 
Am obținut premiul I la Concursul Național “Orthofrançais”, premiul II la Concursul Internațional de Matematică Aplicată “Cangurul” și mențiune la Concursul județean de programare “Dan Barbilian”. Am participat și la Olimpiada de Tehnologie a Informației.
Competiții sportive: 
Nu am participat la competiții sportive.
Manifestări literar artistice: 
Particip la numeroase spectacole în județul nostru.
Proiecte de cercetare: 
Nu am participat la proiecte de cercetare.
Situația materială: 
Am o situație materială modestă, locuim alături de bunica, mama este infirmieră, iar tata este șofer de autobuz.
Premiul special: 
Muzica este un dar divin, o formă de artă care rezonează cu sufletul uman într-un mod profund și unic, așa cum a afirmat Ludwig van Beethoven, “Muzica este alimentul vieții pentru sufletul uman”. Aceasta este un limbaj universal al emoțiilor și gândurilor, care ne permite să ne exprimăm și să ne conectăm cu noi înșine și cu ceilalți. Ea ajunge la cele mai adânci rădăcini ale sufletului nostru și ne umple cu extaz, bucurie, melancolie sau mângâiere. Muzica are puterea de a ne influența starea de spirit și de a ne oferi alinare în momentele mai puțin fericite. Aceasta ne poate oferi consolare si speranță. La fel ca alimentele care hrănesc trupul, muzica hrănește sufletul. Ne oferă o modalitate de a ne exprima și de a ne elibera trăirile cele mai intime și ascunse, într-un mod pe care cuvintele nu-l pot cuprinde. Ea ne ajută să explorăm și să trăim emoțiile noastre intr-un mod autentic și să ne conectăm la nivelul esenței noastre umane. De asemenea, muzica este o sursă inepuizabilă de creativitate. Ne deschide mintea și ne eliberează imaginația, permițându-ne să explorăm noi idei și perspective. În concluzie, putem recunoaște că muzica este cu adevărat un aliment pentru sufletul uman. Ea hrănește și susține emoțiile noastre, ne aduce pace și bucurie, ne eliberează și ne inspiră. Prin intermediul muzicii, putem atinge înălțimi înalte ale exprimării și conexiunii umane.