Inscriere 2022 - Ghiorghitoiu Maria Adina


Nume și prenume: 
Ghiorghitoiu Maria Adina
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
9.88
Media generală: 
9.91
Despre tine: 
Numele meu este Maria Ghiorghițoiu, am 16 ani și îmi place foarte mult să fac oamenii să se simtă bine, de aceea sunt solistă de muzică populară. Sunt o persoană ambițioasă, care nu renunță ușor la visurile sale. În momentul de față cel mai mare vis al meu este să fiu admisă la Facultatea de Automatică si Calculatoare, dar nu o să renunț niciodată la pasiunile mele, muzica si dansurile populare. Îmi plac plimbările in natură și să citesc deoarece aceste activități mă ajută să mă relaxez. Îmi place să cunosc oameni noi, acest lucru este favorizat de participările la diferite concursuri de muzică populară.
Hobbiuri: 
Pe parcursul anilor am descoperit că am o pasiune care este din ce in ce mai rară, muzica populară. Totul a început la vârsta de 5 ani când bunica m-a înscris la dansuri populare. Ulterior, la vârsta de 12 ani, m-a înscris la cursuri de muzică populară in cadrul Școlii Populare de Arte si Meserii din Pitești, unde studiez si acum. De asemenea, îmi plac foarte mult costumele tradiționale din zona noastră, dețin in jur de 40 de costume tradiționale din Muscel. Recent, am descoperit o nouă pasiune, informatica, domeniu pe care aș vrea să îl urmez.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă din clasa a V-a am aflat despre prestigiul liceului nostru și am știut că aici trebuie să studiez. Consider că am făcut cea mai bună alegere deoarece am cunoscut o mulțime de oameni minunați și sunt îndrumată de cadre didactice dedicate care își doresc să reușim în viață, nu doar pe plan profesional ci și pe plan personal. De la profesorii mei am învățat că este foarte important să am cunoștințe în toate domeniile deoarece acestea contribuie la dezvoltarea frumoasă a personalității și mă ajută să fiu pregătită pentru provocările vieții.
Fapte și comportamente remarcabile: 
De-a lungul timpului am participat la diferite festivaluri de muzică populară, unde am câștigat premii importante, cum ar fi Trofeul Festivalului “Pe plaiul Târgoviștei” din Târgoviște, premiul II în cadrul Festivalului Concurs Național “Cununa Petrolului” din Moreni. Am obținut și două premii pentru autenticitatea costumului popular la Festivalul “Sus la munte, la Muscel” din Câmpulung și la Festivalul “Flori in Țara Bârsei” din Brașov. Am participat ca voluntar la o acțiune de curățenie în cadrul proiectului “Ziua mondială a curățeniei, Argeșul curat”.
Olimpiade școlare: 
Anul acesta am participat la un concurs de aplicații mobile,” Technovation Girls Romania-Adfaber”, recunoscut internațional, unde împreună cu echipa mea am obținut sponsorizare de la compania Adobe ce constă în primirea a doi mentori și câte o tabletă pentru fiecare membru al echipei. Am participat la Olimpiada de inovare si creativitate digitală – “InfoEducație” alături de coechipiera mea. Am obținut premiul III la Concursul Internațional de Matematică Aplicată “Cangurul”.
Competiții sportive: 
În generală am făcut parte din echipa de handbal a școlii.
Manifestări literar artistice: 
Am participat la concursul “CDIdei în cărți”, unde împreună cu echipa mea am obținul premiul I la etapa județeană, iar acum așteptăm rezultatele de la etapa națională.
Proiecte de cercetare: 
Nu am participat la proiecte de cercetare.
Situația materială: 
Am o situație materială modestă, fratele meu este student, mama este infirmieră, iar tata este șofer.
Premiul special: 
Alberto Lleras Camargo a afirmat că „ Un popor fără tradiții este un popor fără viitor”. Tradițiile unui popor reprezintă legătura acestuia cu istoria, de aceea consider că tradiția este cel mai puternic lucru pe care o are o națiune unită. Din păcate, din ce in ce mai multe tradiții încep să dispară. Cele mai afectate tradiții sunt cele de la Focul lui Sumedru, care se practică în doar câteva județe ale țării, în special în județul Argeș. Se spune că Sumedru, care desfrunzește codrul, capătă înfățișarea unui brad care este tăiat din pădure și ars în timpul unui ospăț. De aceea, în unele zone se punea un brad in mijlocul grămezii de lemne. Flăcăii care colindau din casă în casă pe data de 25 octombrie anunțând Focul lui Sumedru strigau a doua zi, după aprinderea focului, „Hai la Focul lui Sumedru” aruncând pe dealuri roți în flăcări. Femeile le împărțeau celor prezenți colaci, nuci si fructe drept ofrandă pentru rudele care nu mai sunt. De obicei, spre final fetele si flăcăii sar peste foc. Se spune că tinerii care fac acest lucru se vor căsători în acel an, iar copiii care sar vor fi sănătoși. La plecare cei prezenți adună tăciuni pe care îi aruncă peste grădini și livezi pentru a avea un rod bogat în noul an. Pentru mine tradiția nu înseamnă doar ceva învechit, înseamnă perpetuarea generațiilor deoarece prin noi trăiesc strămoșii noștri. Aceștia s-au străduit în cele mai grele momente să țină tradițiile în viață, deoarece le mențineau moralul ridicat prin simplul fapt că puteau să se bucure de momentele împreună. Majoritatea tradițiilor se învârt în jurul sărbătorilor creștine, lucru ce aducea oamenii mai aproape de Dumnezeu, descrețindu-le frunțile trudite de muncă. Tradițiile sunt un element esențial al culturii noastre, așa că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la ducerea acestora mai departe.