Inscriere 2022 - Ilinca Flavus


Nume și prenume: 
Ilinca Flavus
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
9.68
Media generală: 
9.75
Despre tine: 
Numele meu este Flavius Ilinca, am 17 ani și sunt elev în cadrul Colegiului Național “Dinicu Golescu”, la specializarea matematică-informatică intensiv. Mereu am considerat viața ca fiind o competiție, unde doar cei ce luptă cu adevărat pentru ceea ce-și doresc pot câștiga. Îmi place să cred că sunt o persoană de încredere, pe care te poți baza, un om care își planifică tot programul pentru o zi în detaliu, dar care nu refuză niciodată un plan spontan, un perfecționist și un om ce luptă pentru dreptate. Am fost, sunt și voi continua să fiu întotdeauna o fire independentă, căreia îi place să se bazeze pe propriile puteri, dar care nu ezită să ceară ajutor atunci când e nevoie.
Hobbiuri: 
Fiind un iubitor al activităților fizice în special, principalul meu hobby este sportul pe care îl practic cu pasiune de aproape 3 ani, Karate. De la începutul anului școlar 2021-2022, mi-am descoperit și pasiunea pentru activism civic, jurnalism și reprezentarea drepturilor elevilor, având numeroase activități în acest sens. Având în vedere curiozitatea mea intelectuală, îmi place să citesc diverse cărți, articole și alte lecturi ce îmi îmbogățesc cunoștințele. De altfel, în timpul liber prefer să alerg, să desenez și să călătoresc cât mai mult.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă din gimnaziu, am aflat despre prestigiul liceului nostru și despre calitatea modului de predare. După doi ani petrecuți ca elev al acestui liceu, am realizat că nu pot fi decat onorat și mândru că am oportunitatea să studiez într-un așezământ renumit la nivel național și internațional, să fiu îndrumat de cadre didactice competente și dedicate și să știu că, tot pe aceste uși, au ieșit personalități importante pentru țara noastră, lucru ce nu poate decât să mă inspire. De asemenea, mândria de a fi elev al liceului s-a reflectat mai ales în participarea mea în cadrul proiectelor Erasmus+ “The Unifying Power of Arts”, simpozionul “500 de ani de scris românesc” si proiectul Erasmus+ “Discover the real life”, deoarece nu reprezentam doar liceul nostru, cât și țara.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Urmându-mi pasiunea de a reprezenta drepturile elevilor, de la începutul anului școlar curent sunt președintele Consiliului Elevilor în cadrul Colegiului Național ”Dinicu Golescu” și membru în Consiliul Județean al Elevilor Argeș. Intrat în această funcție, împreună cu Bordul Executiv al Consiliului Elevilor, am demarat diverse acțiuni în cadrul colegiului, precum: înființarea unor cluburi în cadrul liceului, organizarea evenimentelor de tip informativ pentru elevi (prezentări de facultăți, oportunități de studiu) și activități de ajutorare a persoanelor refugiate din Ucraina (strângeri de fonduri, realizarea de jocuri și activități cu aceștia). De asemenea, de un an sunt membru al proiectului național “Acceleratorul de implicare civică pentru tineri”, cu ajutorul căruia am luptat câteva luni pentru drepturile elevilor la burse și pentru majorarea acestora. Cu ajutorul petițiilor, nenumăratelor cereri făcute la primăria Câmpulung și audiențelor la doamna primar Elena Lasconi, consider că am avut un rol în majorarea burselor școlare în anul școlar 2021-2022. (https://argesulonline.ro/flavius-tanarul-de-16-ani-din-campulung-care-se-lupta-pentru-bursele-elevilor/?fbclid=IwAR2Ve6pgIeFq3MsaiUG-qjVZGxTE6hihpx6wDQNmXS1l-A655HvHcZCio5A) Mai mult, în ultimii ani m-am implicat în diferite proiecte și cluburi de voluntariat, în încercarea de a reuși să fac o schimbare, un bine atât altor persoane, cât și mediului. Astfel, până în 2020, am fost membru oficial al clubului de voluntariat Leolution Câmpulung, unde m-am implicat în diferite activități, precum strângeri de fonduri, cross-uri caritabile, acțiuni de ajutorare a copiilor cu dizabilități din centre locale și diverse acțiuni de dezvoltare a comunității. De altfel, pentru o perioadă de timp am fost membru al unui alt club de voluntariat, numit “Gaia Team”, unde am ajutat la realizarea mai multor proiecte, precum “Căsuța cu cărți”, încă activ în colegiul nostru și activități de curățare a orașului.
Olimpiade școlare: 
Încă din clasele primare am participat an de an la numeroase olimpiade, pe diferite domenii. În ultimii ani am participat la olimpiade de informatică, matematică, română, engleză, geografie si educație civică, unde m-am calificat la diferite etape și la care am obținut diverse premii. De altfel, am participat si la diferite concursuri, atât organizate la nivel școlar (“Știintele în acțiune”, unde am obținut premiul 1), cât și la nivel județean și național (Olimpiada Societății Pentru Excelență și Performanță în Informatică, etapa județeană, ediția 2021, unde am obținut mențiune). În ciuda pandemiei și a situației dificile prin care am trecut cu toții, anul trecut am reușit să particip la câteva proiecte si concursuri, ce includ : concursul “Shakespeare essay competition” în limba engleză, proiectul “Sustainable Poetry”, concursul de matematică în limba franceză “Mathematiques sans Frontieres” , proiectul “Colors of Nature”, concursul “CDidei în cărti”, la care am obținut locul 1 atât la etapa județeană, cât și la cea națională, proiectul “Scrisoarea lui Neacșu”, Olimpiada de informatică, proiectul Erasmus+ “The Unifying Power of Arts”, concursul de informatică “Info Pro”, proiectul interliceal “Chiar de-i pandemie, lumea să n-o știe!”; am contribuit de asemenea la reorganizarea clubului de film “Cineclub CNDG”. Urmând același tipar ca anul trecut, în clasa a X-a am participat în la fel de multe concursuri și proiecte școlare: am participat la proiectul Erasmus „Discover the real world”, susținut în România, urmând să plec în Lituania în toamna pentru a-mi finaliza contribuția în acest proiect, olimpiada județeană de limba engleză, unde am obținut locul 8 pe județ, concursul Național “Cangurul Matematician”, unde am obținut premiul 3, concursul de dezbateri în limba engleză „Transylvania Transatlantic Tournament” unde am obținut locul 2 cel mai bun debater din America și România (https://www.facebook.com/televiziunemusceltv/videos/1951185348410752,), concursul național “CDidei în cărți”, concursul județean “Scrieri despre apă”, participare în cadrul proiectului “poveștile bibliotecii”, participare în cadrul concursului "Top 10 cele mai citite cărți". De asemenea, am reprezentat liceul în cadrul simpozionului “500 de ani de scris românesc” în cadrul Primăriei Câmpulung. Nu în ultimul rând, pentru că principiul în care cred este acela că educația este cea mai importantă, am aplicat pentru un proiect desfășurat în Universitatea de Vest din Timișoara, unde timp de două săptămâni voi studia informatică la nivel de facultate și voi experimenta viața de student.
Competiții sportive: 
Consider că activitățile extrașcolare, în special cele sportive sunt extrem de importante pentru o dezvoltare armonioasă. De-a lungul anilor am practicat diferite sporturi, ce includ: înot, tenis de masă, dansuri, baschet, volei și șah. În momentul de față practic Karate, unde am participat la diferite tabere și concursuri și am obținut diverse premii: “Cupa Moș Crăciun”, unde am obținut locul 2 la proba de Kumite (luptă corp la corp), “Cupa Neko Me Tecuci“, unde am obținut locul 1 la proba de Kumite și locul 2 la proba de Kata (combinații de atacuri si blocaje) și cupa Nakamura, unde am obținut locul 3 la proba de Kumite. De altfel, aproape anual am participat la competițiile organizate de Primăria Câmpulung în cadrul activităților de 1 iunie, atât la secțiunea cross, cât și la role si ciclism, unde am obținut în fiecare an rezultate bune, clasându-mă în primele 3 locuri. Mai mult, primavara trecută am participat la cross-ul caritabil Run4Change, unde am obținut locul 7.
Manifestări literar artistice: 
Anul trecut am participat la concursul “Shakespeare essay competition”, unde am concurat cu un eseu scris pe tema “Five valuable lessons I learnt in 2020”. De asemenea, am participat și la proiectul “Sustainable Poetry”, ce consta în scrierea unei poezii în limba engleză despre sentimentele resimțite din cauza pandemiei. De altfel, de aproape un an, scriu articole pentru cel mai mare site de știri online, anume România Curată (un exemplu de articol scris de mine, pe baza unui eveniment organizat sub implicarea mea directă: https://www.romaniacurata.ro/moment-de-solidaritate-pentru-femeile-din-ucraina-organizat-de-tinerii-din-campulung-muscel/).
Proiecte de cercetare: 
Având oportunitatea să particip în proiectul Erasmus “Discover the real life”, am fost responsabil pentru un număr destul de mare de activități, una dintre ele fiind prezentarea unui seminar pe baza adicției jocurilor video în față invitaților noștri din țările participante (Turcia, Lituania, Letonia și Polonia). Pentru această temă, am avut nevoie de informații de natură psihologică, obținute în special de la doamna psiholog Alina Lăcătușu, dar și din cărți și de pe internet.
Situația materială: 
Situatia mea materiala este in regula.
Premiul special: 
Acesta este un eseu scris în perioada în care până și a rescrie stelele părea posibil...Încerc din răsputeri să-mi țin respirația în încercarea de a opri timpul…nu pot lăsa acest moment să se termine. Ai reușit să declanșezi ceva în mine, ca un vis, ce devine din ce în ce mai lucid. Spune-mi, îi poți auzi ecoul? Ia-mă de mână și împarte-l cu mine. Pentru că, fără tine, toate stelele pe care le furăm împreuna de pe cerul nopții, nu vor fi niciodată suficiente, iar toate turnurile de aur sunt încă prea puține. Aceste mâini ar putea ține lumea, dar tot nu va fi vreodata de ajuns, fara tine… Știi că mă gândesc la tine in nopțile de vară. Nu este un secret pe care încerc să-l ascund. Stiu că și tu o faci. Așa că de ce continui să spui că mâinile noastre sunt legate? Pretinzi că nu ne este scris și că soarta ne trage la kilometri depărtare unul de altul, dar ești înca în inima mea, după toate astea…Deci cine mă poate opri dacă sunt sigur ca tu ești destinul meu? Dacă am rescrie stelele? Spune că ai fost făcută să fii a mea și nimic nu ne-ar putea ține depărtați, căci tu ai fi cea destinată s-o găsesc. Atunci va depinde de tine, de mine, și de noi. Nimeni nu ne va mai putea spune ce să fim. Deci de ce nu am rescrie stelele? Poate că lumea ar putea fi a noastră, într-o singură seară. Îmi spuneai adesea că nu e atât de simplu, că vrei să alergi spre mine, să fugi de soartă, de tot, dar există atâția munți și atâtea uși ce refuză să se deschidă. Mereu îmi șopteai când eram singuri, că nimeni nu ar putea rescrie stelele și ideea de a fi al tău ți se pare imposibilă, că totul ne ține despărțiți și nu ești cea pe care-mi este menit să o găsesc. Iubirea mea efemeră, tot ce am vrut vreodată a fost să zbor cu tine. Tot ce am vrut a fost să cad cu tine. Se simte imposibil. Nu este imposibil. Este posibil? Cum rescriem stelele? Drept răspuns final mi-ai dat “Știi că mă gândesc la tine în nopțile de iarnă. Nu este un secret pe care încerc să-l ascund, dar nu te pot avea. Suntem meniți să fim separați și mâinile-mi sunt legate...” Spune-ți-mi că este confuzia iubirii efemere, că totul este un vis din care mă voi trezi…