Inscriere 2022 - Heroiu Adelina


Nume și prenume: 
Heroiu Adelina
Clasa: 
X-a
Litera: 
B
Media după primul semestru: 
10
Media generală: 
10
Despre tine: 
Ma numesc Heroiu Adelina. Am 15 ani. Învăț la Colegiul Național “ Dinicu Golescu”. Locuiesc în Campulung. Sunt o persoană educată, care îmbrățișează cultura, arta și școala, fiind dornică de cât mai multă cunoaștere. Sunt deschisă la lucruri și opinii noi, la oameni noi care ar putea să-mi schimbe viziunea asupra unor aspecte din viața mea. Sunt o persoană responsabilă, care își asumă fiecare faptă indiferent de consecințe, sigură de ceea ce face și mereu hotărâtă. Pe scurt, sunt o idealistă, care aspiră la un stil de viață perfect, fără cusur.
Hobbiuri: 
Îmi place să citesc, să pictez, să desenez, să gătesc, să studiez fotografia și să călătoresc. De asemenea, poate părea ciudat, dar pot spune ca îmi place sa și invat.
Despre mândria de a fi elev al liceului: 
Încă din clasa a 5-a am fost elevă a acestei școli minunate. Mereu am considerat că fac parte dintr-o familie deosebită, atât în timpul orelor de curs, cât și in timpul pauzelor sau proiectelor organizate de doamnele profesoare. Consider că a face parte din acest colectiv compact este un lucru foarte important cu care mă voi mândri și de care îmi voi aminti cu mult drag și nostalgie pe parcursul vieții mele. A fi elevă la acest liceu înseamnă să fiu printre cei mai buni, să mă pot dezvolta cât mai mult, să îmi construiesc un viitor și o viață la care am visat mereu. Acest ultim detaliu pot spune că mi-a fost inspirat de toți profesorii, dar mai ales de către tatăl meu, care are o viziune dublă asupra școlii, atât cea de fost elev al Colegiului, cât și cea de cadru didactic, simțindu-se mândru în ambele ipostaze.
Fapte și comportamente remarcabile: 
Atât faptele noastre, cât și ale profesorilor contribuie la formarea fiecărui elev. Pot spune că eu am fost inspirată de comportamentul și atitudinea anumitor absolvenți și colegi mai mari, care au muncit mult și care vor avea un viitor prosper datorită activităților școlare și extrașcolare care le-au format personalitatea. De la rezultatele excepționale obținute de elevi, mai ales de cei care ne-au adus premii și medalii de la olimpiadele naționale și internaționale, și până la implicarea în ceea ce privește resursele școlii, toate aceste acțiuni sunt exemplare. De asemenea, echipa de robotică contribuie foarte mult la excelența liceului nostru, datorită performanțelor obținute la concursuri atât pe plan național cât și internațional. Cât despre mine, m-am străduit mereu să fiu la înălțime, reușind să termin gimnaziul cu media generală 10, iar la admiterea la liceu am avut media 9.92. Totodată, am participat la doua olimpiade județene la Limba și Literatura Română și în fiecare an la concursurile județene și naționale de franceză.
Olimpiade școlare: 
Am participat la câteva olimpiade școlare atât în gimnaziu, cât și în liceu, la care am încercat să am o prestanță cât mai bună. Anul trecut am reușit să ajung la etapa județeană la Limba și Literatura Română, însă, datorită situației critice din acea perioadă, proba nu a mai avut loc. De asemenea, anul acesta am participat la olimpiada de informatică organizată de OSEPI și am obținut Mențiune. Împreuna cu câțiva colegi am format o echipă și am participat la concursul “Mathématique sans frontières” de la care nu am primit încă un răspuns. În gimnaziu am obținut premii la concursuri de franceză precum „Flori de primăvară”(premiul I); „Concursul Județean de Limba Franceză”(Mențiune); „Concursul Național Orthofrançais”(premiile I și al III-lea); Concursul Județean de Creație Literară „Armoniile Primăverii”(premiul I). Totodată, am obținut premiul al II-lea la concursul „Cangurul Lingvistic de Franceză”, Mențiune și premiul al III-lea la Concursul Județean „Micul Informatician” și premiul al III-lea la Concursul Județean „Utilizarea Calculatorului în Domeniul Științelor”. Anul acesta am obținut mențiune la olimpiadele județene de Lb. Romana și Lb. Franceza, am participat la olimpiada județeana de Lb. Engleza; concursul județean “Povesti de iarna”(premiul al lll-lea); Cangurul Lb. Romana.
Competiții sportive: 
Am făcut parte din echipa de baschet a liceului în gimnaziu, în cadrul căreia am învățat foarte multe, am devenit o persoană mult mai activă și mi-am dezvoltat spiritul de echipă.
Manifestări literar artistice: 
Am participat anul acesta la concursul “CD-idei cărți” și am obținut premiul al II-lea la faza județeană. De asemenea, am fost unul dintre participanții activității “Scrisoarea lui Neacșu”, în cadrul căreia am corespondat cu elevi de la Colegiul Național “ Andrei Șaguna” din Brașov. Anul acesta am obținut diploma de franceza DELF ( Diplôme d'études en langue française), nivel B2, ce atesta oriunde in lume ca am competențe lingvistice bune și pot comunica usor.
Proiecte de cercetare: 
Anul trecut am intrat in echipa proiectului “Erasmus+“ alături de câțiva colegi. Am învățat cum sa lucrăm în echipă, cum să ne controlăm emoțiile și am acumulat multe informații despre țările participante, Lituania, Macedonia, Turcia și Croația. Ne- am îmbunătățit modul în care comunicăm în engleză, discutând cu ceilalți copii din străinătate. Anul acesta am participat in alt proiect Erasmus+ numit “Discover the Real Life”, colaborând cu elevi din Turcia, Polonia, Lituania și Letonia. De asemenea, am luat parte la mobilitățile din Polonia( împreuna cu alți patru elevi și doua cadre didactice am fost in schimb de experienta la Lebork, Polonia și am avut de pregătit diverse prezentări și videoclip-uri, aflând mai multe atat despre cultura noastră cât și despre tradițiile celorlalte tari) și Romania. Am participat și la CNES( Conferința Nationala pentru Elevi si Studenți) organizata in cadrul UPB, pentru a afla mai multe despre viața de student la Politehnica. Sunt membru in proiectul Pulchra, ce se ocupa cu protejarea mediului și urmează sa particip la faza nationala desfășurată la Iași.
Situația materială: 
Am o situație materială normala.
Premiul special: 
Eu și succesul Odată, un om înțelept a spus „Viitorul începe acum”, ceea ce înseamnă că tu ești principalul actant din viața ta. Deci, ce vrei să faci cu ea? Cu fiecare moment, amintire sau pas în descoperirea ei? Visezi să dansezi? Atunci dansează! Vrei să îți găsești un hobby? Atunci caută în adâncul tău și îți vei găsi plăcerile! Sau poate îți dorești lucruri similare viziunii mele. Eu personal îmi doresc să am o viața frumoasă. Nu aspir la un job care să mi aducă o sumă uriașă de bani ori la un grup de prieteni numeros. Tot ceea ce vreau este să nu eșuez în ceea ce fac. Pe scurt, vreau succesul atât profesional, cât și familial. Poate părea destul de egoist din partea mea să cer totuși atât de mult printr-un singur cuvânt. Dar eu asta îmi doresc, iar după mulți ani de muncă și perseverență voi obține. Acum, poate aceste lucruri pe care le prezint aici pot părea doar vorbe goale venind de la o adolescentă de liceu. Nu m-am considerat niciodată până acum un om matur, însă privesc calea adevărului și a realității cu multă seriozitate și interes, gata să descopăr tainele vieții. Mi s-a spus de multe ori că lumea de dincolo de zidurile școlilor și casa părintească este un loc destul de ostil, plin de oameni care muncesc până la epuizare, de pericole care pot fi, într-un fel sau altul, fatale, de lacrimi și suferințe. Adică, așa cum obișnuiesc să spun, „Viața nu e mereu roz”, uneori mai apar și tonuri cenușii. Puterea de a o vedea în toate nuanțele sale, pentru a trăi într-un echilibru permanent, există doar în noi, fiind plămădită din aluatul succesului. Cum după ploaie răsare soarele, tot astfel eșecurile sunt esențiale în formarea noastră. Și totuși, noi, tinerii, avem ani întregi la dispoziție să ne atingem scopurile și idealurile strălucitoare în lumina inocenței. Însă, uneori, suntem determinați de obstacolele întâmpinate în drumul spre succes să renunțăm, să spunem pas unei oportunități sau poate doar să avem o carieră și nimic mai mult; nici vise, nici familie, nici zâmbetul plin de exuberanță de odinioară, care ne întruchipa fericirea întru-totul. Viața mea nu va fi așa, pentru ca nu vreau să fie. Îmi doresc o viață unică, nu să am același job ca toți ceilalți. Asta nu înseamnă că trebuie să revoluționez lumea, ci doar să îmi îndeplinesc visele pe are le consider chei ale succesului. Succesul nu înseamnă nici pe departe să întruchipezi perfecțiunea. Nimeni și nimic nu poate realiza acest lucru; doar Dumnezeu este fără cusur. Noi ar trebui să aspirăm la împăcarea cu sine și la ceea ce vrem noi să fim cu adevărat.